Gymnastik

Biles overvældet af støtte

Superstjernen Simone Biles takker for den overvældende støtte, hun har modtaget de seneste dage.

Superstjerner er også mennesker.

Det har den amerikanske gymnast Simone Biles vist, efter at hun har trukket sig fra flere konkurrencer ved OL med mentale udfordringer.

Siden er det strømmet ind med opmuntrende ord og anerkendelse af, at hun som eliteudøver sætter sig selv og sit helbred først.

Nu takker 24-årige Simone Biles for opbakningen.

- Den overvældende kærlighed og støtte, jeg har modtaget, har fået mig til at indse, at jeg er mere end mine bedrifter og gymnastikevner, og det har jeg aldrig rigtig troet på før, skriver hun i et opslag på Twitter.

Et tweet, der allerede er gået viralt.

Ønskede ikke at koste medalje

Simone Biles, der trods sin unge alder regnes for at være historiens bedste gymnast, var storfavorit til at vinde adskillige guldmedaljer i Tokyo. Både individuelt og i holdkonkurrencen.

Biles og resten af USA's hold var favoritter i holdkonkurrencen, da der pludselig gik et chok igennem gymnastikverdenen tirsdag. Biles trak sig fra OL-finalen, med hvad der i første omgang blev omtalt som en skade. Men hurtigt stod det klart, at det ikke var tilfældet.

Simone Biles forklarede på et pressemøde efter holdfinalen, at hun ikke ønskede at koste sit hold en medalje ved at fortsætte, når hun ikke var i den rette mentale tilstand.

- Jeg siger, at man skal sætte mental sundhed først, for hvis du ikke gør det, kommer du ikke til at nyde din sport, og du kommer ikke til at lykkes så meget, som du gerne vil. Det er okay at sidde over ved de store konkurrencer nogle gange for at fokusere på dig selv. Det viser, hvor stærk et konkurrencemenneske og person du er, lød det fra Biles.

Onsdag trak hun sig igen fra en konkurrence.

USA-teamet støtter beslutning

Det fik efterfølgende chefen for USA's Olympiske Komité, Sarah Hirshland, til at udtale følgende:

- Vi hylder din beslutning om at prioritere din mentale sundhed over alt andet, og vi tilbyder dig den fulde støtte og ressourcer fra vores Team USA-fællesskab, mens du navigerer i rejsen forude, sagde hun ifølge britiske BBC.

Simone Biles blev for fem år siden den mest succesfulde gymnast i USA's historie, da hun vandt fire guldmedaljer og en enkelt bronzemedalje ved legene i Rio.

Under OL i Tokyo er amerikaneren kvalificeret i tre yderligere konkurrencer, som endnu ikke er afviklet. Biles har endnu ikke meldt ud, om hun agter at stille op i disciplinerne.