OL Tokyo 2020

Nu stiller superstjerne op efter stribevis af afbud

TV-seere verden over kan igen glæde sig til at se en af verdens bedste gymnaster i aktion.

Amerikanske Simone Biles stiller op til bomkonkurrencen ved OL.

Det oplyser Det Amerikanske Gymnastikforbund, USA Gymnastics, på Twitter.

- Vi er så glade for at kunne bekræfte, at vi i morgen (tirsdag red.) stiller op med to amerikanske deltagere i finalen i bomkonkurrencen - Suni Lee og Simone Biles!! Vi kan ikke vente med at se jer begge i aktion, skriver USA Gymnastics på det sociale medie.

Det sker efter en række afbud til olympiske konkurrencer af mentale årsager. Men nu står hun altså på startlisten til finalen i disciplinen bom.

Konkurrencen bliver afviklet tirsdag.

Begyndte dårligt

Biles' nedtur begyndte, da hun deltog i holdkonkurrencen tirsdag i sidste uge.

Hun leverede en efter egne standarder dårlig præstation i den første disciplin i holdkonkurrencen, spring over hest. Derefter udgik hun. Amerikanerne endte med at tage sølv i konkurrencen.

Efterfølgende meldte hun afbud til de individuelle finaler i mangekamp, spring over hest, forskudt barre og øvelser på gulv.

Et stort pres

Op til OL har Simone Biles fortalt, at hun har følt et stort pres på sine skuldre. Det skyldes de store forventninger, som gymnastikfans verden over har til sportens største stjerne.

Simone Biles var en af de helt store attraktioner ved OL i 2016, da hun vandt fire guldmedaljer og en bronzemedalje.

Forud for OL i Tokyo var hun spået til at øge den medaljehøst markant, men hun får altså højst to medaljer med hjem fra Japan. Den ene er sikret med sølvet i holdkonkurrencen, og tirsdag jagter hun altså metal i bomkonkurrencen.