Håndbold

World Cup: Brag mod Norge venter

Mens de danske håndboldkvinder lige nu løber og varmer op nede på banen her i NRGi Arena i Århus inden den sidste puljekamp mod Tyskland, ved de allerede, hvad der venter dem i semifinalen på lørdag.

For det bliver en nordisk tvekamp mod de forsvarende, norske europamestre, som vandt deres sidste puljekamp mod verdensmestrene fra Rusland 30-21.

De norske spillere slog sig ellers alvorligt på de kæmpestore russere i første halvleg og havde meget svært ved at score på Inna Suslina i det russiske mål.

Alt vendte efter pausen

Ved stillingen 5-5 fik nordmændene ikke scoret i ni minutter i træk, og så var Rusland kommet foran 11-6 og siden 14-7 på nøjagtig den opskrift, som ellers altid har været en norsk favorit: Godt forsvar, en solid keeper og mål på kontra.

Men mod slutningen af halvlegen fik nordmændene pludselig bedre fat og scorede fire mål i træk, så der kun stod 14-11 til Rusland ved pausen.

Og så gik det stærkt. Nordmændene havde fundet deres gamle opskrift frem fra skuffen i pausen og vendte hurtigt 11-14 til norsk 20-17-føring. Og så løb de simpelthen fra de tunge russere i resten af kampen og vandt overbevisende.

Det betyder, at semifinalerne ved GF World Cup - uanset resultatet af Danmarks kamp klokken 20.00 i aften mod Tyskland - bliver som følger:

Lørdag klokken 14.15: Rumænien-Frankrig

Lørdag klokken 16.15: DANMARK-Norge

Begge kampe kan ses direkte på TV 2