Håndbold

DHF vandt: EM kommer til Danmark

I januar 2014 kommer Europas bedste håndboldspillere til Danmark for at dyste om guldmedaljerne ved europamesterskabet i herrehåndbold.

Værtskabet blev tildelt lørdag formiddag ved EHF's kongres i København. Det danske bud var oppe mod et fælles bud fra Kroatien og Ungarn, og det lykkedes lige præcis at hive sejren i hus med stemmerne 24 mod 22.

Det er første gang siden VM i 1978, at et større mesterskab i herrehåndbold skal afvikles i Danmark, og det et første gang, at Danmark er vært for et herre-EM.

Rundt i landet

DHF lagde i sit bud stor vægt på, at der i Danmark er korte afstande mellem spillestederne. Og landets store håndboldbegejstring blev naturligvis også fremhævet.

Det er indtil videre planen, at EM skal afvikles i Aalborg, Århus, Herning, Odense og Ballerup. Hvis en ny multiarena i København være klar, vil den også kunne komme i betragtning som spillested.

I forbindelse med slutrunden skal DHF også afholde en masse workshops for EHF's 49 lande for at fremme udbredelsen og udviklingen af håndboldsporten.