Håndbold

Juracks show ikke nok for Viborg

En sejr på ni mål var krævet, hvis Viborgs håndboldkvinder skulle spille sig videre i Champions League søndag eftermiddag, men dertil var modstanden fra russiske Dinamo Volgograd for stor - især i første halvleg.

Godt nok endte det hele med en dansk sejr på 36-29, men Viborg nåede aldrig det magiske ni-måls forspring, der havde givet de forsvarede mestre en billet videre i turneringen, selvom de spillede sig gevaldigt op efter pausen.

Den tyske storskytte Grit Jurack gjorde ellers, hvad hun kunne for at bevare håbet i Viborg. Ene kvinde holdt hun længe Viborgs humør oppe - således blev 10 af de første 23 Viborg-scoringer sendt af sted fra Juracks venstrehånd.

Dårlig start blev dyr

Men det var bare ikke nok for midtjyderne, der blev straffet for en fatal start på kampen. Midtvejs i første halvleg var de grønblusede bagud med et enkelt mål - og frem til pausen blev det ikke bedre for Viborgenserne, der måtte gå til pausethe nede 14-17.

Om Viborg skruede op for blusset, eller russerne slækkede på koncentrationen efter pausen var svært at bestemme. Men anført af Grit Jurack der rullede sig helt ud, trak Viborg ind på Dinamo - og efter bare syv minutters spil, var det de grønne jyder, der var foran med to.

Men helt væk kom de aldrig. Og selvom pulsen steg gevaldigt i Viborg-hallen, da Grit Jurack med sin 14 scoring bombede Viborg foran 30-24 med 7 minutter tilbage, så nåede Viborg aldrig op på de ni mål en videre deltagelse krævede. I stedet blev det til dansk sejr på 36-29.

De forsvarende Champions League-mestre er dermed færdige i dette års udgave.