Håndbold

Eminente Tvis i EHF Cup-finale

Det lignede en umulig opgave.

Team Tvis Holstebros håndboldkvinder var bagud med seks mål inden lørdagens returkamp i semifinalerne af EHF Cupppen. Og modstanderen var det russiske storhold Lada, der både i 2007 og 2008 var i semifinalen i Champions League.

Men de vestjyske spillere leverede en eminent indsats hjemme i Gråkjær Arena i Holstebro, vandt returkampen 26-19 og flåede finalebilletten ud af hænderne på de russiske gæster.

Spænding til de allersidste minutter

Allerede efter et kvarters spil blev Ladas føring fra det første møde i Rusland hentet, da Tvis bragte sig på 9-3. Dommerne lagde en hård linje fra kampens begyndelsen, og det gav hjemmeholdet gode arbejdsbetingelser, for de fysisk stærke russere blev ramt af flere udvisninger.

Samtidig havde Team Tvis-spillerne held til at komme op og tackle de russiske skytter, og det gav mange russiske fejl - og danske kontrascoringer.

Der stod 14-8 ved pausen, men i anden halvleg formåede hjemmeholdet aldrig at trække afgørende fra. I stedet var der spænding helt til de allersidste minutter, hvor Team Tvis kom en spiller i undertal efter en udvisning til Hanne Nielsen.

Tvis/Holstebro-HC Lada 26-19 (18-14)

Tvis/Holstebro:Mette Gravholt 8, Kristina Kristiansen 5, Ann-Grete Nørgaard Østerballe 4, Nycke Groot 4 (2), Tove Seest 3, Lisette Zeigermann 1, Rut Jónsdóttir 1

HC Lada:Irina Blisnova 5, Olga Chernoivanenko 4, Olga Gorshenina 3, Veronika Garanina 2, Alexandra Kolokoltseva 2, Viktoriya Zhilinskayte 2, Antonina Bulankina 1

Udvisninger:Tvis/Holstebro 4, HC Lada 6

Tilskuere:1.723

Tvis/Holstebro videre med 52-51 samlet

En ren dansk finale?

Men udvisningen formåede russerne ikke at udnytte. I stedet krydrede Tvis-keeper Sandra Toft en forrygende præstation med endnu et par afgørende redninger, og det holdt russerne væk.

Så nu venter Team Tvis Holstebros første europæiske finale, og det kan blive en ren dansk én af slagsen.

I den anden semifinale fører FCM nemlig med otte mål inden returkampen på udebane mod tyske Oldenburg.