Håndbold

AGK bestod kæmpe styrkeprøve

Det kan godt være, at de danske mestre fra AG København på det seneste har haft tendens til at vinde kampe uden at præstere på aller højeste niveau.

Men det var bestemt ikke tilfældet, da holdet søndag besejrede franske Mont-pellier med Nikola Karabatic på hold-kortet i Champions League efter en fremragende første halvleg.

En pauseføring på ni mål (21-12) fik afgørende betydning, for selv om den franske trup i anden halvleg havde mo-mentum, formåede AGK at hive en spin-kel sejr på 31-29 i hus.

Forspinget svandt

Navne som Niclas Ekberg og Gudjon Valur Sigurdsson fik med mange sublime scoringer nøgleroller i opgøret, men også Mikkel Hansen og målvogter Steinar Ege leverede håndboldspil i verdensklasse. Sidstnævnte hev vitale redninger ud af ærmet i slutfasen, og det betød i sidste ende, at Montpellier ikke formåede at indhente det danske hold.

Gennem hele anden halvleg spiste franskmændene sig ellers stille og roligt ind på hjemmeholdet, og specielt Vid Kavticnik skabte problemer for AG København. Seks scoringer på straffekast og yderligere en lille håndfuld mål blev Montpellier-spilleren noteret for.

Men ved hjælp af fantastisk fighter-vilje og en brav indsats blev oplevelsen ikke desto mindre fuldendt for tilhængerne i Brøndby, da dommererne efter 60 intense minutter fløjtede opgøret af.