Håndbold

DHF forklarer Irmings karantæne

Landsholdsbacken Kasper Irming er blevet idømt tre spilledages karantæne for et rødt kort i sidste weekends kamp mellem KIF Kolding og Tema Tvis Holstebro.

Irming selv og landstræner Ulrik Wilbek er helt uforstående over for den hårde dom. Men formanden for DHF's disciplinærudvalg, Jens Bertel Rasmussen, forklarer her, hvorfor Irming straffes så hårdt:

"Det skyldes, at der er en tidligere straf for samme forseelse i pokalsemifinalen i december måned. Det giver en gentagelsesvirkning i den nuværende sag. Det giver en karantænedag ekstra oven i de to, som forseelsen ellers ville give," siger Jens Bertel Rasmussen til sporten.tv2.dk.

Benspænd koster Irming den hårde straf

Umiddelbart ligner de to forseelser ikke hinanden særlig meget, fordi den seneste foregår med Irming som forsvarsspiller, og den første fra december 2010 foregår med Irming liggende på gulvet efter en angrebsaktion, men et benspænd er ifølge Jens Bertel Rasmussen den afgørende detalje.

"Det er samme kategori, de to hændelser falder ind under. Altså hvor han rammer modstanderens ben, og så bliver det en voldsom handlinhg, som vi i sig selv takserer til to spilledags karantæne.

"Der har været foretaget en høringsproces i sagen. Dommerne har været hørt, efter de har set video og kommet frem til, at de har vurderet rigtigt under kampen. Vi har udtalelser fra en abservatør, fra den spiller, det gik ud over, og selvfølgelig fra Kasper Irming selv og hans klub. På baggrund af det vurderer vi, at forseelsen i sig selv skal give to spilledages karantæne."