Håndbold

Barca truet af karantæne mod AGK

AG København slipper måske for at møde en af Barcelonas største stjerner i kvartfinalen i Champions League.

I hvert fald har det europæiske håndboldforbund (EHF) nu valgt at åbne en disciplinærsag mod Barcelonas Siarhei Rutenka, der risikerer at være ude med karantæne i den ene eller begge kampe mod de danske mestre.

"Jeg kan bekræfte, at EHF's discipli-nærudvalg har åbnet en sag mod Rutenka efter hans røde kamp i 1/8-finale mod Montpellier," siger EHF's pressechef J.J. Rowland til sporten.tv2.dk

Afgørelse inden AGK-kampen

"Udvalget vil formentlig træffe en afgørelse i løbet af en uges tid - og selvfølgelig senest inden Barcelonas kamp mod AG København," siger pressechefen, der ikke vil kommentere, hvilken straf Rutenka risikerer.

"Det er op til disciplinærudvalget at afgøre. Det kan jeg ikke kommentere på," siger J.J. Rowland.

Det mest sandsynlige er dog, at Barcelona-stjernen får én eller flere spilledages karantæne for sit røde kort - og det vil uden tvivl glæde AG Københavns målmand Kasper Hvidt, der tirsdag sagde følgende til sporten.tv2.dk.

"Han laver en svinestreg på Karabatic (Montpellier-stjerne, red.), og det vil normalt - i Danmark i hvert fald - koste en eller to spilledages karantæ­ne," sagde AGK-profilen.

AG København og Barcelona spiller den første 1/4-finale i Parken den 21. april.

Se videoklippet ovenfor kan du se, hvad Rutenka fik det røde kort for i kampen mod Montpellier