Håndbold

Nyegaards profeti: Urørlige AGK

Lørdag aften sikrede AG København sig det danske mesterskab i håndbold for andet år i træk efter suveræn finalesejr over Bjerringbro-Silkeborg, og TV 2 Sportens håndboldekspert Bent Nyegaard har store roser til københavnernes præstationer såvel som i ligaen og Champions League:

"Det er en ekstraordinær sæson set fra danske forhold. Det er første gang nogensinde, et dansk hold har været tæt på en Champions League-finale. At Danmark i dag råder over det tredjebedste hold i verden, det er flot," siger han og henviser til AGK's bronzemedaljer i Champions League.

"Nu er håndbold jo en lille sport, men hvis man forestiller sig, at et dansk fodboldhold var tæt på at komme i Champions League-finalen, så ville nationen jo gå amok."

Ingen andre klubber kan være med på AGK-niveau

Men kan andre danske klubber så overhovedet være med, når AG København sætter sejl og drøner derudaf i den danske håndboldliga? Nej, vurderer Bent Nyegaard:

"Det drejer sig om at putte nogle flere penge i. Der findes ingen danske klubber, der lige nu er i nærheden af AGK's budget. Når AG København køber Kim Andersson, så køber BSV Chris Jørgensen, og Aalborg køber Morten Slundt."

"Sådan bliver det de næste par år. Der bliver brugt rigtig mange penge på håndbold i eksempelvis Vestjylland. Men de klubber vil gøre det selv. Der skal en fusion til, eller der skal komme en som Jesper Nielsen, der lige har 50 millioner med i lommen."

"Det er givet på forhånd. Når AG København kommer med det hold, de har til næste sæson, så vil det ikke undre mig, hvis de laver en 'Kiel' - altså hvor de går gennem ligaen uden at miste point. Og det tror jeg, bliver deres mål, og det er bestemt realistisk," siger Bent Nyegaard.

Både plusser og minusser for dansk håndbold

Eb tendens, der trækker spændingen ud af den danske liga. Men AGK's indtog i ligaen har både positive og negative bivirkninger, mener Nyegaard:

"Jeg har fra starten haft den holdning, at det ikke er godt, når nogen forlader selskabet og spiller på deres helt eget niveau. Men rent tilskuermæssigt er der sket noget positivt rundt omkring, siden AG København kom til, så det er både positivt og negativt."

Skal 'Kasi' Jesper trække stikket ud i AGK, før andre hold kan være med og vinde titlen?

"Det håber jeg ikke. Men lige nu er der for stor forskel. Det er umuligt, hvis AG København har dobbelt op på alting i forhold til de andre klubber."