Håndbold

AGK-succes sikrer to CL-hold

Bjerringbro-Silkeborg fik i den for-gangne sæson en smagsprøve på Champi-ons League-håndbold, og selvom Dan-mark kun repræsenteres af AG Køben-havn efter sommerferien, så smager turneringen af mere fra 2013.

BSV har regnet på de bedste europæis-ke håndboldnationers resultater, og det tyder indtil videre på, at Danmark igen har to Champions League-pladser fra 2013. Den vurdering deles af DHF's turneringschef Frank Smith.

"Landene samler hvert år point sammen. Tidligere fik vi to hold med, i næste sæson har vi kun ét hold med, men, hvis tallene passer, så har vi allerede sæsonen efter to hold med igen på grund af AG Københavns gode resultat," fortæller BSV-direktør Frank Lajer til sporten.tv2.dk.

Stor betydning

En ekstra Champions League-plads vil betyde meget for de danske klubber, som ligger på niveauet lige under AG København.

"I fodbold får man 100 millioner kroner bare for at være med. Sådan er det jo ikke i håndbold, men det har betydet meget for vores brand, vores sponsorer og ikke mindst det at blive opfattet som et af de store hold i Europa," fortæller Lajer.

"Samtidig så møder man de mest attraktive klubber. Vi spillede eksempelvis foran 10.000 tilskuere i Boxen mod Atletico Madrid," tilføjer direktøren.

"For os i har det ikke været fantastisk, men kommer man i ottendedelsfinalen kan en god Champions League-omgang give på den gode side af en million," vurderer Lajer.