Håndbold

Nyegaard: OL-regel sund fornuft

TV 2 Sportens håndboldekspert Bent Nye-gaard glæder sig over det internationale håndboldforbund, IHF, sammen med den internationale olympiske komité, IOC, er blevet enige om at ændre reglerne for udskiftning i spillertruppen under OL.

OL-landene må medbringe 14 spillere og én reserve, men stort set alle lande tager en reserve-markspiller med og har derfor været ekstra sårbare over for skader på målmandsposten, men det er der nu rådet bod på.

Fremover kan der fra en bruttotrup på 28 spillere udskiftes målmænd frem til 24 timer før OL-finalen, og markspillere kan udskiftes frem til kvartfinalen i tilfælde af skader eller "særlige omstændigheder."

Sporten i højsædet

En ændring, som glæder Bent Nyegaard.

"Det er en god nyhed og egentlig ganske almindelig sund fornuft," lyder det fra Nyegaard.

"De andre regler var for uovervejede, og potentielle skader er ikke måden at afgøre et OL på. Det skal være det sportslige som er i højsædet," slutter Nyegaard.