VM i håndbold 2013 (K)

Drama mod Japan: "Det var den vildeste kamp ever"

- Jeg var tør i munden, jeg frøs, og det var bare forfærdeligt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Louise Burgaard husker det tydeligt.

Det er to år siden, det var til VM i Brasilien, og Danmark spillede 1/8-finale mod Japan. En ganske forfærdelig 1/8-finale.

De danske håndboldkvinder havde haft overaskende store problemer gennem hele kampen med de små, hurtige japanere og var bagud 18-19 med få sekunder tilbage, da Danmark fik tildelt et straffe.

Ann Grete Nørgaard stod pludselig med hele Danmarks VM-skæbne i sin hånd. I ét skud. Ét straffekast.

- Jeg sad ude på bænken og var helt oppe at køre, da AG skulle skyde det straffe. Jeg sad bare med håndklæde over hovedet og kastede det op i luften, da hun scorede. Det var den vildeste kamp ever, husker playmaker Kristina Kristiansen om dramaet, som Danmark endte med at vinde 23-22 efter forlænget spilletid.

Louise Burgaard kunne næsten ikke være i sin egen krop, da Ann Grete Nørgaard skulle skyde det straffekast.

- Men det er også bare sådan noget, der gør sport helt fantastisk. Den eufori, når man så har vundet, og AG der bare havde nosserne til at knalde den ind – det var en sindssyg kamp, husker Burgaard.

Hun satser dog på, at det bliver knap så spændende i aftenens VM-kamp mod japanerne i Nis.

- Nu er vi måske lidt mere forberedt. Vi vidste ikke rigtig, hvad de kom med for to år siden. Nu ved vi, at de virkelig ligger helt oppe i snotten på os i deres forsvar, og de spiller det der hurtige spil. De er klart skarpere end Kina, mener den danske profil.

Danmark og Japan mødes søndag aften klokken 20.15. Du kan følge kampen i livebloggen på tv2.dk, hvor håndboldekspert Jesper Jensen og tv2.dk's udsendte reporter Lars Bruun-Mortensen sidder klar til at svare på spørgsmål. 

Danmark-Japan

De danske håndboldkvinder har mødt Japan 13 gange tidligere - vundet 12 og tabt én.

Seneste møde var ved VM i 2011 i Brasilien, hvor Danmark vandt 23-22 efter forlænget spilletid og drama i 1/8-finalen. 

Det eneste nederlag daterer helt tilbage til 1971, hvor Japan vandt med 14-12.

tv2.dk i Serbien

  • Lars Bruun-Mortensen er tv2.dk's udsendte reporter til VM i kvindehåndbold.
  • Slutrunden i Serbien er det syvende mesterskab i træk, hvor Lars dækker de danske håndboldkvinder, som han har fulgt tæt til alle mesterskaber siden 2008.
  • Du kan følge Lars på Twitter HER