VM i håndbold 2013 (K)

Danmark taber til Brasilien ved VM

Det danske kvindelandshold i håndbold er i alvorlig fare for ikke at leve op minimumsmålsætningen om en kvartfinale ved VM i Serbien.

Danmark tabte fredag aften for anden gang i træk, da det efter en indsats med alt for mange fejl blev 18-23 mod Morten Soubaks Brasilien efter 9-14 ved pausen.

Det betyder, at Jan Pytlicks mandskab slutter på tredjepladsen i den indledende gruppe, men hvad værre er, lignede holdet mod brasilianerne kun sjældent et hold med klasse til at spille med blandt verdens otte bedste.

Der manglede især i angrebsspillet kvalitet, der blev ikke løbet kontra, og heller ikke en syndflod af udskiftninger fra trænerduoen kunne få holdet på ret kurs.

I den forfatning og med tungt forsvarsfokus, er det svært at få øje på den nye spillespil, som holdet satte i gang efter OL.

Danskerne kom sig aldrig rigtigt over en skrækkelig start, der tvang Jan Pytlick til at tage timeout efter mindre end otte minutter. Da var hans spillere bagud 1-5 og svømmede faretruende.

Ann Grete Nørgaard indledte med at brænde to store chancer og et straffekast. Heller ikke de to målvogtere kom heldigt fra land, og så var kursen sat direkte mod nederlaget.

Midt i al elendigheden lavede danskerne også en udskiftningsfejl, mens de var i undertal, og det betød næsten to minutter med to spillere mindre på banen.

Det danske skaktræk med kun én forsvars-angrebsudskiftning kom ikke til at fungere, og Pytlick måtte hurtigt reagere og sende både Pernille Holmsgaard og Marianne Bonde i spil i den danske defensiv.

Det stængede midlertidigt døren til det åbne hus, men selv om Brasilien havnede i en scoringspause på syv minutter, kom de rød-hvide aldrig tættere på end tre mål.

De danske skytter kunne ikke finde ud af Brasiliens målvogter, Barbara Arenhart, der overraskende havde fået buddet fra start, og mon ikke danskerne primært havde analyseret Mayssa Pessoa, som har været flyvende hidtil i turneringen?

Der var en frustrerende mængde af dårlige afslutninger og uprovokerede boldtab af en flok danske spillere, der undervejs tabte både udstrålingen og troen på egne evner.

Når Stine Jørgensen har en dag, hvor langskuddene ikke sidder, mangler der skudstyrke på de danske backpositioner, og heller ikke playmaker Kristina Kristiansen fandt sit sædvanlige niveau, da det gjaldt.

Angrebsmæssigt gik Danmark kollektivt ned, og til sidst måtte man overgive sig til håbet om, at en af skytterne pludselig ville få tur i den. Det skete ikke.

Nu venter en 1/8-finale i Beograd på søndag, og hvis ikke danskerne hæver niveauet ganske betragteligt, kan VM være slut, inden weekenden er ovre.