VM håndbold

Hollands mirakelspiller: Polman brækkede ryggen og kunne ikke gå

Estavana Polman er en af Hollands stjerner til VM. Men hun er heldig med overhovedet at kunne gå på sine ben

Se Holland-Kina direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 15.45

Hun er en stor profil i den danske liga. En verdensklassespiller. En stjerne. Og lidt af et mirakel.

Team Esbjerg-spilleren Estavana Polman er en af stjernerne på et hollandsk VM-hold fyldt til kanten med håndboldtalent, og hun kan stå foran sit store internationale gennembrud til slutrunden i Danmark. Det tænker hun dog ikke selv så meget på. Hun er bare glad for, hun overhovedet stadig kan spille håndbold. 

Som 16-årig var en ung Estavana Polman på vej på ferie med sin familie, da de blev involveret i en trafikulykke. Mens moderen slap med et brækket håndled, gik det langt værre for datteren, der brækkede ryggen to steder.  

- Jeg kunne ikke mærke mine ben. Jeg kunne ikke gå, siger hollænderen om ulykken for syv år siden, der stadig plager hende i dag. 

- Jeg har problemer med ryggen. Men jeg er taknemlig, for jeg troede aldrig, jeg kom til at spille mere, siger Polman til TV 2 SPORT. 

Der gik ti minutter, inden hun fik følelse tilbage i tæerne. En uge, inden hun tog sit næste skridt. 

- Jeg var som et lille barn, der skulle tage sine første skridt, husker Polman, der trods de vedvarende smerter i ryggen stadig holder humøret højt og det meste af tiden smiler som en nyforelsket teenager. 

- Jeg skal ikke klage overhovedet, for vi er alle stadig i live. Der er så mange andre familier, der ikke får den chance. Det fik vi. Og så kan du ikke klage over, at du har smerter i ryggen, mener Polman. 

Hun er på vej mod en stor karriere. Kontrakten i Esbjerg udløber til sommer, de store klubber i udlandet hiver i hende, og med hende er det hollandske landshold bedre end nogensinde. Men Polman vil ikke tænke for langt frem.

- Jeg nyder at være frisk igen, men jeg ved ikke, hvor længe jeg kan fortsætte karrieren, så jeg nyder hvert ekstra år.

- Hvis jeg spiller fire til seks år mere, vil det være godt, siger den 23-årige bagspiller med et grin og kalder sig selv "ung i en mormor-krop". 

Estavana Polman og Holland er med i VM's gruppe B i Næstved og møder Kina i første kamp lørdag eftermiddag klokken 16.15. Se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.