VM håndbold

Ups! Kæmpekiks og gigantsejr i VM's åbningskampe

VM blev åbnet med kæmpesejr til Rumænien over Puerto Rico, og så vil Kinas keeper ikke være begejstret for et af Hollands mål

Der var både forventede storsejre, uventet spænding i Herning - og et kæmpekiks af en kinesisk keeper i de første kampe ved VM i Danmark.

Alle fire grupper bliver skudt i gang lørdag med tre kampe i hver gruppe, så alle 24 deltagernationer kommer i kamp på førstedagen.

Gruppe A i Herning:
I Danmarks gruppe var der både en slem svinestreg og uventet spænding, da Serbien pressede naboerne fra Montenegro til sidste og overraskende fik det ene point med 28-28. På trods af turneringens første røde kort tidligt i kampen. Kampen kan man læse mere om her.

Gruppe B i Næstved:
Estavana Polman og kollegerne på det hollandske landshold havde intet besvær med at besejre Kina og hentede en ventet storsejr, der blev på 42-21. Kinas keeper Xu Mo kom i fokus tidligt i kampen, da hun så meget uheldig ud ved Hollands 2-0-mål. Det kan se i tv-klippet herunder.

Gruppe C i Kolding:
I Kolding var der spænding et stykke ind i anden halvleg, men så begyndte Argentina at trække fra mod den ventede sejr over DR Congo. Argentinerne vandt 23-15 efter 11-10 ved pausen.

Gruppe D i Frederikshavn:
I Frederikshavn var det fra første fløjt kun et spørgsmål om, hvor meget Rumænien ville vinde over Puerto Rico, der af mange regnes for VM’s måske svageste hold. Det endte med en sejr på 47-14 til Rumænien - og på trods af den store margin, er det kun den 21. største sejr i VM's historie. Og herunder kan man se, at puertoricanerne da godt kan spille bold - mens Rumænien tillod sig at lade målvogteren score det sidste mål.