VM i håndbold 2023

12 mål på 12 forsøg! Nyd forrygende Polman-opvisning

Estavana Polman, Nycke Groot og co. fra Holland hentede ny storsejr ved VM. I Næstved blev Angola besejret

Estavana Polman har været en af sæsonens store profiler i den danske dameliga, hvor Team Esbjerg-spilleren pt. er nummer fem på topscorerlisten. Men bagspilleren kan også på det hollandske landshold.

Det fik man et meget tydeligt bevis på søndag aften, da den elegante spiller lavede 12 mål på 12 forsøg i Hollands storsejr på 37-24 over Angola i VM's gruppe B i Kolding.

Holland har aldrig høstet medaljer ved et større mesterskab i kvindehåndbold, men med profiler som Nycke Groot og Estavana Polman på holdet rykker de tættere og tættere på.

Flere har dem som outsider til en medalje ved årets VM i Danmark, og indtil videre har de orangeklædte ikke skuffet. Selvom modstanden heller ikke har været stor.

Lørdag blev Kina knust med hele 42-21, og med sejren over Angola har hollænderne lagt sig på førstepladsen i gruppen.

Alene i første halvleg lavede Polman syv mål, og i anden halvleg fulgte hun op med bl.a. et mål på vip - som Nycke Groot ligeledes havde gjort det i første halvleg.

Efter 19-11 ved pausen sparede hollænderne profilerne i meget af tiden og havde trods alt noget sværere ved at øge afstanden til angolanerne.

Man kan se alle Polmans 12 mål i tv-klippet over artiklen, mens de to vip-mål kan ses herunder: