VM håndbold

Ny storsejr til Danmarks 'forkælede tøser'

- I spiller som nogle forkælede tøser, rasede Klavs Bruun Jørgensen og fik vækket sine spillere til den forventede, store pligtsejr over Tunesien

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

Du kender sikkert følelsen. Det der med at se en blød pakke bliver taget ud fra under træet og så drage et indvendigt, lille suk. Åh, hvor dejligt: Strømper! 

Det var sådan en pakke, de danske håndboldkvinder fik denne anden søndag i advent i en ikke helt fyldt Boxen. En blød VM-gave, der ikke kunne begejstre, for de vidste på forhånd, hvad den ville indeholde: En let og stor sejr. 

Den blev på 32-20 mod Tunesien, men danskerne virkede længe sløve, som havde de fyldt sig med både juleand og risalamande før kampen.

Den største spænding op til kampen handlede mest om modstanderen, Tunesien. Et hold, der tabte med 19 (!) i første kamp mod Ungarn, og som måske ville være uden stjernen – den tidligere Viborg- og Esbjerg-spiller Mouna Chebbah - mod Danmark. Tunesien eneste stjerne, faktisk. Den lille håndboldnation har et hold, hvor der er gode chancer for at komme på banen, hvis du kan finde ud af at klæde om. 

Chebbah var med – trods store smerter i sin højre hånd – og selv på halv kraft var hun Tunesiens klart farligste spiller. Så farlig, at Danmark allerede efter tyve minutter valgte at mandsopdække hende, efter Klavs Bruun Jørgensen havde kaldt sine spillere til timeout og kollektiv skæld-ud. 

- Vi render rundt og spiller som nogle forkælede tøser!, rasede landstræneren og efterlyste attitude og vildskab.

Det var reelt kun veteranen Ann Grete Nørgaard, der viste det i kampens indledning. Viborg-fløjen virkede tydeligt opsagt på at vise, at hun skal være Klavs Bruuns foretrukne på den venstre fløj, og tre mål i træk var med til at bringe Danmark på 6-2. 

Men Tunesien dækkede overraskende offensivt op i en 4-2-agtig-formation, og det generede den danske angrebsspil som bløde pakker uden byttemærker.  

Tuneserne kom helt op på 6-7, inden alvoren gik op for de danske spillere, der hurtigt øgede til 11-7 i en periode, hvor Klavs Bruun Jørgensen sendte Stine Jørgensen, Mette Gravholt og Lotte Grigel på banen. Grigel blev der dog ikke længe. Efter 21 minutter slog hun knæet i et gennembrud og måtte udgå. Hun så ikke banen igen, og der er mistanke om et vrid i knæet. VM-skæbne uvis.  

16-10 ved pausen blev til mere efter pausen. Trods et utal af afbrændere på den tunesiske keeper Abdallah, der fik lov at lave 11 redninger, hvilket var 10 for meget. 

Men især unge Anne Mette Hansen kom ind og leverede en ny stærk præstation, der giver håb om, at denne slutrunde kan blive hendes store gennembrud på landsholdet. Fem mål på fem forsøg er topklasse.

Føringen lå og balancerede omkring de 10 mål i de sidste minutter, og Klavs Bruun Jørgensen kunne nøjes med at koncentrere sig om det, der var hans vigtigste fokus op til kampen: At spare på kræfterne. Bortset fra Kristina Kristiansen, der måtte spille næsten hele kampen i Grigels fravær, var de fleste kun på banen omkring en halv time -  Pernille Holmsgaard blev helt sparet på grund af lidt sygdom i kroppen. 

Den bløde pakke blev åbnet og lagt pænt over i gavebunken, hvor der i forvejen lå to point efter storsejren over Japan. Danmark fører nu sin gruppe med maksimumpoint sammen med Ungarn, inden der venter hårdere pakker i Ungarn, Serbien og Montenegro i den kommende kampe.

Det kan stadig blive en god jul i Herning.

I tv-klippet herunder kan man se Klavs Bruun Jørgensens timeout med 'de forkælede tøser':

Kristina Kristiansen lavede lidt lækkerier til sidst i kampen, hvilket kan ses i klippet herunder: