VM håndbold

Topseedede Cuba får kæmpeklø ... af Kina!

Cuba, der er blandt de fire topseedede hold ved VM, fik søndag et nederlag der var til at føle på.

Selvom de tabte stort, så lukkede Cuba kampen på fornem vis - se det i videoen ovenfor

Arena Næstved lagde søndag eftermiddag gulv til en, på papiret overkommelig opgave for Cuba, da de mødte Kina.

Cuba fulgte i deres første kamp lørdag godt med Polen og tabte 27-22, mens Kina omvendt havde en ordentlig lussing med fra gårsdagens kamp mod Holland, som endte hele 42-21 til tulipan-piger.

Samtidig er Cuba blandt de fire topseedede hold ved VM-slutrunden - altså Cuba, der har deltaget i to af de hidtidige 21 slutrunder og har en 21. plads som bedste resultat. 

Cuba, der historisk set har spillet ti gruppekampe ved VM og tabt dem alle med i gennemsnit 13 mål. Og hvis eneste sejr ved en slutrunde er over Argentina i en placeringskamp om pladserne 21 til 24 i 2011.

Grunden til, at Cuba overhovedet kommer i betragtning, er, at Brasilien brød den europæiske dominans og blev verdensmester i 2013. Dermed rykker det panamerikanske kontinent op i hierarkiet.

Og da Cuba blev nummer to ved de seneste amerikanske mesterskaber i maj efter finalenederlag på - blot - 22-26 mod Brasilien, er Cuba nationen, som IHF skeler til i seedningsøjemed.

Seedning eller ej, så var den Caribiske ø-stat pæne favoritter mod Kina.

Derfor var det også noget af en overraskelse, da Kina efter første halvleg kunne gå til pause med en føring på 22-15.

I anden halvleg gik det fra ondt til værre for de hvidklædte cubanere, der slet ikke virkede klar til kamp - bedst illustreret, da kampens ene dommer efter et minuts spil måtte bede den cubanske playmaker om at tage sin overtrækstrøje af!

Kina sejrede overraskende og sikkert med 39-30, i en mere end almindelig rodet håndboldkamp, hvor holdene tilsammen mistede bolden 40 gange.

Dermed får Cuba mere end almindeligt svært ved at gå videre fra gruppe B, hvor Angola, Sverige og Holland venter i de resterende kampe.

Med sejren har Kina fine chancer for at gå videre fra gruppen, især hvis kampens spiller Yang kan holde kadencen i målet, hvor hun holdt redningsprocenter over 50.

Og så ved man, at tingene går den rigtige vej for Kina, når deres stregspiller på 190 centimer forsøger ting som i videoen herunder