VM håndbold

Konklusionen klar: Der skal strammes op!

De danske spillere ser frem til de tre næste - og sværere kampe mod Serbien, Ungarn og Montenegro

De danske spillere er glade for at have overstået de to første VM-kampe med to klare sejre, selvom tilfredsheden efter søndagens 32-20-sejr over Tunesien trods alt kan ligge på et lille sted.

Nu glæder de sig blot endnu mere til at kunne bruge deres kræfter på at bokse med serbere, montenegrinere og ungarere i de næste tre gruppekampe i Boxen i Herning.

- Vi har fået overstået to egentlig ret svære kampe mentalt. Vi har faktisk alt at tabe, når vi går på banen. De næste tre kampe har vi alt at vinde, så det bliver et helt andet hold, I kommer til at se de næste tre kampe, siger målvogter Sandra Toft til TV 2 SPORT, mens kollega Rikke Poulsen udtrykker det således:

- Vi skal møde op med meget mere end i dag!

Kun i korte perioder kørte det danske spil som ønsket, og undervejs måtte træner Klavs Bruun Jørgensen tage en timeout for at hive op i dem med ord om ’forkælede spillere’. Og det virkede tilsyneladende.

- Det er lidt svært at sætte sig op til sådan en kamp, for vi ved jo, at vi er et bedre hold end Tunesien. Jeg ved ikke, om det er forklaring nok, men det er bare en lidt træls kamp i dag.

- Det har været to ok kampe. Det er rart nok at starte ud med to nemme kampe, men nu glæder man også sig til nogle sværere kampe, siger højrefløjen Trine Østergaard inden mandagen, der er hviledag – og skal bruges på træning, hvile og pressemøde.

- Det bliver rigtig godt med en hviledag, at få snakket tingene igennem og få hvile i kroppen. Serbien har jo vist sig at være stærke, så vi skal helt klart forberede os godt på dem. Vi skal stramme op. Og det er jeg ikke i tvivl om, at vi gør. Når det gælder, så er vi der, lyder det fra højrebacken Louise Burgaard. 

Serbien overraskede med 28-28 mod Montenegro i den første gruppekamp og formåede trods fraværet af fire store profiler at presse Ungarn langt hen i kampen.

- Jeg tror, vi alle sammen glæder os rigtig meget til at møde de næste tre hold. Specielt Serbien tirsdag, hvor vi føler, vi kan komme mere i gang og få mere fysik på – især i vores forsvar -og få det sat helt rigtigt op. For det bliver bare noget andet end mod Japan og Tunesien, siger Line Jørgensen før hviledagen og fortsætter:

- Vi skal spille bedre, hvis vi skal slå de næste tre hold, ingen tvivl om det. Men det tror jeg også, vi kommer til. Jeg tror, vi kommer til at være endnu mere klar og tændte fra på tirsdag.

- Det er fint at have en hviledag. Vi kan ikke bare blive ved med at spille uden at slide alle fuldstændig op. Så en hviledag, det er fint, siger anføreren.