VM håndbold

Norsk træner om Toft: Hun kan blive verdens bedste

Sandra Toft har potentiale til at blive blandt verdens bedste keepere, sådan lyder rosen fra hendes nuværende træner i topklubben Larvik HK

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Det seneste halvandet år har den danske målvogter Sandra Toft haft adresse i den norske by Larvik. Her tørner hun ud for et af verdens bedste klubhold, Larvik HK. Hun har indtaget byen med succes, og hendes træner har stor tiltro til hendes evner.

- Jeg har sagt, og det har jeg også sagt til Sandra, at jeg tror, hun kan blive en af de målvogtere, man snakker om i løbet af et par år. Det betyder helt i verdenstoppen, fortæller Larvik HK’s cheftræner, Tor Odvar Moen til TV 2 SPORT.

Allerede i sin første sæson i klubben fik Sandra Toft en vigtig rolle på det Larvik-hold, som vandt Champions League-sølv. Målvogter-legenden Cecilie Leganger valgte at stoppe karrieren midt i sæsonen, og derefter afhang meget af danskeren, som lige var kommet til klubben efter en svær periode i Team Tvis Holstebro.

- Hun har jo været igennem en del skader og ulykker i perioden i Danmark, og hun er jo ikke så gammel. så udviklingen har taget lidt tid, fordi det fysiske hang lidt, og det er naturligt, når man får så mange afbræk, som hun har haft.

- Men hun har trænet godt og har fået hjælp af vores fysiske træner og Lene (Rantala, red.), vores målmandstræner. Det er jo sådan, at når man træner meget og træner bedre, så bliver man bedre, og det er hun blevet, lyder det fra den norske træner.

Sandra Toft har endnu ikke nået sit højeste niveau, men potentialet er, ifølge Tor Odvar Moen, meget stort.

- Hun har et rigtigt godt udgangspunkt for at blive den bedste eller en af de allerbedste. Så hvis den fysiske udvikling og alt det andet fortsætter, så bliver hun det, lyder de rosende ord fra Larvik-træneren.

Sandra Toft har kontrakt med Larvik HK i én sæson ud over den indeværende.

Se hvad Sandra Toft siger til sin træners ros i tv-klippet øverst.