VM håndbold

Her er forklaringen: Derfor spillede Holland i overtrækstrøjer

Holland er kendt for at spille i orange trøjer, men i dagens kamp mod Cuba troppede de hollandske kvinder pludselig op i neongule overtrækstrøjer

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

Da onsdagens kampe ved håndbold-VM i Danmark blev skudt i gang med opgøret mellem Cuba og Holland, var det ikke et hollandsk hold med deres karakteristiske orange trøjer, der tonede frem på skærmen.

Hollænderne havde nemlig glemt deres spilletrøjer på hotellet i Karrebæksminde, hvor de bor under slutrunden.

Og da træningstrøjerne holdet varmede op i var hvide - ligesom modstanderen fra Cubas - var de hollandske kvinder nødsaget til at trække i de selvlysende overtrækstrøjer.

Se hollænderne i de lånte trøjer i videoklippet øverst i artiklen.

Hurtigt blev der dog sendt en politibil med fuld udrykning til Karrebæksminde efter trøjerne,

- Det skal jeg altså se, når de skifter trøjer, jokede kampens kommentator, Michael Stærke, der dog ikke fik syn for sagen.

For ni minutter inde i kampen tog Holland en timeout, hvor spillerne ilede ned i omklædningsrummet for at skifte til deres sædvalige udebanetrøjer i sort og orange.

Se hvordan det gik for sig i videoklippet herunder:

Og den uheldige forglemmelse kommer muligvis ikke kun til at koste Holland en timeout:

 - Jeg vil ikke blive forundret, hvis der ligger en bøde til hollænderne en af de nærmeste dage, konkluderede medkommentatoren Niels Agesen i pausen af kampen.

Man fristes til at sige, at der må sidde en hollandsk holdleder med meget røde - og måske endda orange - ører.

Modstanderne fra Cuba har tidligere i turneringen også bøvlet med deres trøjer, da en af spillerne simpelthen glemte at tage træningstøjet af.

Derfor måtte dommeren stoppe kampen, så spilleren kunne få overtøjet af - se den spøjse situation i klippet nederst under artiklen.

Havde Holland problemer med påklædningen i dag, havde de til gengæld færre problemer med spillemæssigt at klæde Cuba af. Selvom de sløsede gevaldigt i første halvleg.

De gav samtidig begrænset spilletid til profilerne og lod cubanerne komme på 13-15. Men derfra gik det trods alt stærkt.

Holland hentede den tredje store sejre i turneringen ved at vinde 45-23, har nu rundet 150 mål i fire kampe og kan sikre sig førstepladsen i Gruppe B, der afvikles i Arena Næstved, i sidste gruppekamp mod Polen på fredag.

Det kan blive et spørgsmål om målforskel efter tirsdagens uafgjorte kamp mod Sverige, der senere møder Kina, og her står Holland godt. Gruppens sidste kamp i dag står mellem Polen og Angola.