VM håndbold

70 sekunder der gør ondt! Se alle 24 tekniske fejl mod Ungarn

Antallet af tekniske fejl skal skæres voldsomt ned, lyder det fra landstræneren. Det forstår man godt, når man har set denne video ...

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Videoen ovenfor viser lige præcis det, den nye landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, gerne vil se. 

Det er derfor, han gerne vil dække offensivt og aggressivt.

Videoen viser, hvordan forsvaret presser modstanderne til fejl på fejl og erobrer en masse bolde. Desværre for ham, var det hans eget hold, det gik ud over.

Danmarks kvindelandshold lavede 24 tekniske fejl i 22-29-nederlaget mod Ungarn, og det tal er alt, alt for højt. Ungarn lavede f.eks. blot syv.

- Når man ser kampen på video, som jeg selvfølgelig har gjort, først i nat og så sammen med pigerne her i formiddags, så er der rigtig, rigtig mange ting, vi faktisk får gjort, som vi gerne vil. Men så laver vi de her 24 tekniske fejl ...

- Der er ingen tvivl om, at når vi ender på en fejlkvote, der hedder 24, så bliver det svært at vinde en håndboldkamp, sagde Klavs Bruun Jørgensen på torsdagens pressemøde i Herning.

Ungarerne tog fusen på det danske hold ved at dække langt mere aggressivt og offensivt på især backerne, end danskerne havde forventet, og derfor blev det danske angrebsspil forstyrret, og spillerne fandt ikke ud af at omstille og finde ind i en fælles rytme.

- Der er ingen tvivl om, at de selvfølgelig skal skæres væk. Der er noget af det, jeg tager på min kappe, for de kommer, fordi vi ikke angrebsmæssigt er indstillet på det, vi skal gøre. Så er der selvfølgelig for mange af de her bolde, hvor vi bare smider den ud over sidelinjen eller ned i fødderne på hinanden, og der må vi kigge på os selv og få rettet de ting til. Vi skal ned omkring 10, som vi har ligget på i de første par kampe - gerne også under, for den sags skyld, men i hvert fald ned i det område, siger landstræneren.

Næste opgave er fredag aften mod Montenegro, hvor Danmark reelt set spiller for gruppens andenplads, mens Ungarn må formodes at besejre Japan og snuppe førstepladsen i tilfælde af dansk sejr. Ellers går førstepladsen til Montenegro.

- Nu handler det om, at vi selvfølgelig skal kigge fremad. Vi så, Ungarn tabte stort, og de rejste sig flot. Det mener jeg helt klart, at dette hold også har evnen til, og det er det, vi skal fokusere på. Nu har vi Montenegro. Jeg vil ikke kalde det en gratis kamp, for jeg går aldrig ind til en håndboldkamp uden den indstilling, at vi selvfølgelig skal vinde den, men vi ved, vi er videre.

- Indstillingen er jeg ikke bange for, den ved jeg, de har, men spillemæssigt handler det om, at vi får styr på de ting, vi gerne vil. Hvis montenegrinerne har siddet og set video og begynder at dække lidt offensivt på backerne, så skal vi være forberedt på det. Hvis de gør, som de plejer, så skal vi selvfølgelig også være forberedt på det, siger Klavs Bruun Jørgensen.

I videoen over artiklen kan man se alle de 24 tekniske fejl, Danmark lavede mod Ungarn. Men det er 70 sekunder, der gør ondt at se på - især, når man ved, at spillerne faktisk er i stand til at spille flot håndbold. Herunder kan man se torsdagens pressemøde med Klavs Bruun Jørgensen: