VM håndbold

Landstræneren erkender fejl - se pressekonferencen her

Klavs Bruun Jørgensen erkender, at han burde have taget timeout noget tidligere i nederlaget mod Ungarn onsdag aften i Herning

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Kritikerne har været efter landstræner Klavs Bruun Jørgensen for bl.a. ikke hurtigt nok at tage en timeout, da det danske angrebsspil ikke fungerede i onsdagens lussing mod Ungarn ved VM i kvindehåndbold i Boxen i Herning.

Og det erkendte landstræneren dagen derpå, da han afholdt pressemøde i Herning.

- Vores angrebsspil hænger nogenlunde sammen til at starte med. Så falder vi lidt fra hinanden ved, at de går længere frem på backerne, som vi selv gør. Der kan jeg så godt være enige med nogle af dem, der skriger efter en timeout, sagde landstræneren bl.a. 

Han forklarede, at han syntes, han fik givet beskeder til de angrebsspillere, han havde ude på sidelinjen undervejs, om, hvad de skulle gøre.

- Men det er klart, at det ikke er alle, der får de beskeder, vi har givet. Og det havde helt klart været at foretrække, så den tager jeg på min kappe. Jeg skulle selvfølgelig have haft taget en timeout og fået hele holdet indstillet på, hvad vi skulle gøre, når de gik frem på den back, siger Klavs Bruun Jørgensen, der er i gang med sin første slutrunde som landstræner.

Han kommer fra et job som herretræner i Team Tvis Holstebro, og har praktiserede han et offensivt og aggressivt forsvarsspil - som Danmark netop blev ramt af i 22-29-nederlaget mod Ungarn.

- Det, der selvfølgelig generer mig allermest, er, at jeg i tre år i Holstebro har set alle mine konkurrenter stå og kæmpe med lige præcis det problem, så jeg ved udmærket godt, hvad der kan virke, og hvad der ikke virker. Så lige på det punkt er jeg skuffet over min egen indsats i de her timeouts og styringen af vores angrebsspil, erkendte landstræneren.

Se hele landstrænerens pressekonference i tv-klippet over artiklen.