VM håndbold

Norge tæt på at smide sejren

Nordmændede besejrede Rumænien og gjorde klar til duel om andenpladsen i Gruppe D mod Spanien

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Alt er på plads i Gruppe D efter torsdagens norske sejr på 26-22 over Rumænien i Frederikshavn. Bortset fra en ting.

I sidste kamp fredag spiller Norge og Spanien nemlig om andenpladsen efter Rusland, mens Rumænien efter dagens nederlag må nøjes med fjerdepladsen i VM's stærkeste gruppe, uanset resultatet mod Rusland fredag.

Norge satte sig fra start på opgøret med et bevægeligt 6-0-forsvar, bedre keepere, giftige kontraangreb og masser af tempo og hjerte i angrebsspillet. Og flere gode spillere.

Rumænien var omvendt vanen tro meget afhængige af Cristina Neagu, og hun svingede igen meget mellem de forbilledligt lækre flæk og en basale tekniske fejl, som Rumænien i det hele taget diskede op med alt for mange af, lige som de ikke fik udnyttet deres kontramuligheder.

Efter 7-2 og 9-4 havde Norge en enkelt periode, hvor de slap taget i rumænerne, som kom på minus to mål, men efter 13-10 ved pausen satte Norge turboen til og førte efter 42 minutter med hele 20-12.

Der var kvalitet over hele linjen, og især spillere som Stine Oftedal og Veronika Krstiansen var med deres skarpe gennembrud og stærke vilje billedet på Norges bedste perioder. Men kampen var trods alt ikke lukket endnu, og rumænerne spillede deres chance.

Med en sejr ville de stå med en gruppefinale mod Rusland fredag aften, og seks minutter før tid var de på 19-23 mod et norsk håndbold, der helt ubegribeligt havde sluppet håndbremsen for anden gang i kampen og var tæt på at smide den sirke sejr over bord.

Tre minutter før tid var det blot 24-21 til Norge, men Rumænien forspildte trods alt den sidste chance for at skabe en overraskelse, og så kunne nordmændene juble.

Tidligere på dagen vandt Rusland med 42-19 over Kazakhstan, mens Spanien vandt med 39-13 over Puerto Rico.

Se Amanda Kurtovic score elegant fra fløje i tv-klippet over artiklen og Cristina Neagu flække bolden ind på flot hopskud herunder: