VM i håndbold 2023

Hov! Det ser man ikke hver dag - Argentina scorede selvmål

Argentina scorede selvmål, da Sydkroea spillede sig videre til ottendedeklsfinalerne ved VM

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

Selvmål sker jævnligt i fodbold, men i håndbold er det en sjældenhed.

Men det skete i VM-kampen mellem Argentina og Sydkorea, da Argentinas Lucia Haro kom til at skubbe bolden i eget mål, da hun ville et forhindre et vip til Sydkoreas Han Na Gwon.

Selvmålet gav Sydkorea en føring på 15-10 i duellen om den sidste plads i ottendedelsfinalerne fra Gruppe C i Kolding.

Og sydkoreanerne sikrede sig den ventede sejr mod sydamerikanerne, der dog ydede fin modstand og blot var bagud 12-14 ved pausen. Til sidst var der dog den ventede klasseforskel, og Sydkorea vandt med 29-22.

Sydkorea skal nu som - givetvis - nummer fire i Gruppe C op mod genopstandne Rusland, der har spillet sig ind som VM-favorit med gruppesejren i Gruppe D foran Norge, Spanien og Rumænien.

Også Angola sikrede sig en plads i ottendedelsfinalerne, da Kina blev besejret med 32-29 i en direkte duel om fjerdepladsen i Gruppe D, og Angola skal nu i ottendedelsfinalerne op mod vinderen af Danmarks gruppe, enten Ungarn eller Montenegro.

Ungarn besejrede Japan klart med 31-21 i Gruppe A, hvilket sender Serbien videre til 1/8-finalerne som det 16. og sidste hold, da serberne uanset resultatet af kampen senere fredag mod Tunesien ikke længere kan indhentes af Japan.

Den tidlige kamp i Gruppe D resulterede i Puerto Ricos første VM-sejr, da Kazakhstan blev besejret med 30-27.

Se det usædvanlige selvmål i tv-klippet over artiklen.