VM håndbold

Modbydelige tacklinger: Så hårdt kan Montenegro spille

VM-holdet forventer en hård kamp mod Montenegro. Se her hvor hårde montenegrinerne kan være, når de virkelig bruger kroppen på godt og ondt

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

De kan spille håndbold - og de kan lide at slås. 

Måske ikke på den måde, det foregår i de sene timer i Hernings natteliv, men Montenegros håndboldkvinder er lige så kendte for deres fysik som for deres finter og finurligheder med bolden. 

- Hvis vi skulle forbedrede os på et hold, der spillede fysisk i går (onsdag mod Ungarn, red.), så kommer vi til at forberede os endnu hårdere, for de spiller endnu mere fysisk hårdt og lægger et kæmpe tryk i deres angreb, hvor de har nogle fysisk stærke spillere, siger Danmarks topscorer Stine Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Det bliver en hård kamp - og nok den sværeste, vi har spillet indtil videre, mener hun. 

En af de spillere, der kan gøre rigtig ondt at løbe ind i på Montenegros hold, er stregspilleren Suzana Lazovic, der lige som syv af hendes landsholdskolleger kommer fra storklubben Buducnost. 

Ved EM sidste år lavede Lazovic vanvidstacklinger på både Hollands Estavana Polman og Sveriges Linnea Torstenson. Den sidste endte med at koste montenegrineren karantæne i semifinalen og en bøde på 2.000 euro. 

- En sådan opførsel kan ikke tolereres på en håndboldbane, skrev det europæiske håndboldforbund EHF's disciplinærkomite dengang som begrundelse for karantænen.

Ved VM har Lazovic dog indtil videre opført sig pænt og blot fået to udvisninger i de første fire kampe. I videoen øverst kan du se de to tacklinger, hun lavede sidste år på Polman og Torstenson.

Danmark og Montenegro spiller den afgørende gruppekamp i aften klokken 20.45. Se kampen direkte på TV 2 fra klokken 20.35. Vi varmer op TV 2 SPORT allerede fra klokken 20.05

Værd at vide om Montenegro før VM-mødet med Danmark i Boxen:

Bedste resultat ved VM: Nummer 10 ved VM i 2013 - men holdet vandt både OL-sølv og EM-guld i 2012. .

Største profiler: Højrebacken Katarina Bulatovic, højrefløj Jovanka Radicevic og bagspilleren Milena Knezevic (der nu er blevet gift og hedder Raicevic).

Topscorer ved VM: Jovanka Radicevic - 28 mål i de første fire kampe (til sammenligning har Danmarks topscorer Stine Jørgensen scoret 20 gange)

Statistik mod Danmark: Fire kampe - hvoraf Danmark har vundet de tre. Den seneste var netop 22-21-sejren i ottendedelsfinalen ved VM for to år siden.