Ny VM-nedtur: Nu venter svær 1/8-finale for Danmark

Danmark tabte den sidste gruppekamp i Boxen til Montenegro og møder nu Sverige i ottendedelsfinalen på søndag

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY

Er historien ved at gentage sig selv?

For to år siden til VM i Serbien tabte de danske håndboldkvinder de sidste to kampe i gruppespillet, men røg videre til ottendedelsfinalerne på en tredjeplads. Ni dage senere stod de med VM-bronze om halsen.

Nu træder Danmark igen ind i knockoutkampene til et VM med to nederlag i sportstasken. Og om ni dage er der medaljekampe i Boxen...

Fredagens sidste gruppekamp mod Montenegro endte med et nederlag på 21-23, men det blev en blød landing i stedet for en ny blamage for Klavs Bruun Jørgensen og landsholdet, der var bagud 13-19 efter 40 minutter, men var tæt på at skabe spænding i slutminutterne.

Og så blev det kampen, hvor alle ude bag tv-skærmene og blandt de 12.000 i en fyldt Boxen, der ikke allerede kendte hende, endegyldigt lærte en ny stjerne at kende: Anne Mette Hansen.

Bid mærke til navnet, for de vil råbe det i Boxen mange år frem, og små børn vil løbe rundt med et ottetal og 'HANSEN' trykt på ryggen og ønske, de kunne spille som hende.

Inden VM havde hun højst en birolle på det her landshold. Der var tvivl, om hun overhovedet ville komme med i truppen. Mod Montenegro var hun stjernen. En enkvindehær.

I lang tid var det kun hende, der kunne finde huller mellem Montenegros okser af et forsvar. Hun var den eneste, der kunne score mål. Og det var hende, der fik - og tog - ansvaret. Landsholdets yngste på 21 år. Bravo! Sikke en landskamp.

Hvis hendes holdkammerater bare havde ramt et lignende niveau, havde danskerne ikke været bagud efter en første halvleg, hvor de ellers var i overtal i otte minutter. Danmark lavede blot syv mål inden pausen og var bagud 7-12 - Anne Mette Hansen stod for de fire..

Anfører Line Jørgensen var slet ikke med i kampen. Hun blev sparet til ottendedelsfinalen på grund af et hævet knæ. Og Kristina Kristiansen - Danmarks udråbte spilstyrer - var igen en bleg udgave af sig selv. Hun blev erstattet med Anne Mette Hansen efter et kvarter, da Klavs Bruun tog sin første timeout.

Montenegros målscorere:

Durdina Jaukovic 7 (2), Jovanka Radicevic 6, Katarina Bulatovic 6 (2), Biljana Pavicevic 1, Marija Jovanovic 1, Majda Mehmedovic 1, Milena Raicevic 1

Mens Danmark knoklede med at score, havde Montenegro det noget nemmere. Især storskydende Katarina Bulatovic og løbevillige Durdina Jaukovic var som termiter for fundamentet i det danske forsvar.

Med 6-12 ved pausen var det svært for andre end dem, der tror på julemanden, at forestille sig et mirakel på denne decemberaften. Nok er julen magisk, men derfor er Montenegro stadig et fremragende håndboldhold.

Over 12.000 tilskuere i en udsolgt Boxen forsøgte at bære danskerne frem. Men kære Boxen - vi laver altså ikke bølge, når Danmark er bagud. Stop med det. Brøl af modstanderne i stedet. Det er det, landsholdet har brug for.

Danmark havde også brug for mål, og dem var der ikke nok af til at true Montenegro, selv om danskerne kom til at spille bedre og bedre angrebsspil, efterhånden som Montenegros profiler blev trætte mod slutningen af kampen.

Men første halvleg havde været for dyr. Danmark kunne ikke betale regningen efter pausen, og Montenegro vandt kampen og gruppen og møder nu Angola i ottendedelsfinalen.

Danmark møder Sverige - EM-bronzevinderne fra sidste år - i en vanvittig vigtig ottendedelsfinale på søndag, der ikke kun gælder resten af VM-turneringen.Taber Danmark, ryger mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio næste år også.

Og det er her, vi vender tilbage til det med historien, der måske er ved at gentage sig selv.

I 2013 mødte Danmark Montenegro i ottendedelsfinalen. En nærmest umulige opgave, lød det dengang, hvor en del havde afskrevet danskerne efter de to nederlag i gruppespillet.

Men Danmark leverede overraskelsen. På søndag har vi brug for en ny.

Du kan se Danmark - Sverige direkte på TV 2 søndag aften.

Se kampen kogt ned til 59 sekunder i videoklippet øverst i artiklen og se en af Anne Mette Hansens mange gode mål i klippet herunder: