VM i håndbold 2023

Sådan fejrer man en plads i 1/8-finalen

Angola er videre til ottendedelsfinalerne ved VM efter sejr i afgørende gruppekamp mod Kina

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Det var en direkte duel om en plads i ottendedelsfinalerne, og det givetvis derfor, Angola jublede og dansede, som de gjorde efter sejren på 31-28 over Kina i dagens første kamp i Gruppe B i Næstved ved VM i kvindehåndbold i Danmark.

Angola bliver nummer fire i Gruppe B og skal nu møde vinderen af Gruppe A, enten Ungarn eller Montenegro.

Det er langt fra første gang, Angola sikrer sig videre deltagelse efter det indledende gruppespil ved et VM.

Faktisk har de 11-dobbelte afrikanske mestre været blandt de 16 bedste i 12 af de 13 seneste verdensmesterskaber med en syvendeplads i 2007 som bedste resultat efter 33-36 mod Tyskland i kvartfinalen, mens det i 2011 blev til en ottendeplads efter et 23-28-nederlag i kvartfinalen til Danmark.

I tv-klippet over artiklen kan man se jublen efter sejren over Kina.