VM håndbold

En magisk aften i trylle-Boxen

Danmark spillede en fantastisk kamp mod Sverige og er nu klar til VM-kvartfinalen mod Rumænien

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

De danske håndboldkvinder har skruet op for musikken og bedt alle blive mindst tre dage mere.

Nu begynder VM-festen for alvor. 

Måske har den seneste uges forfest i gruppespillet til tider været lidt som at høre Cotton-Eye Joe og drikke cider, men ottendedelsfinalen mod Sverige var den velkomstdrik, der fik selv den mest kritiske festdeltager til at smile. 

En flot sejr på 26-19, og nu venter Rumænien i kvartfinalen på onsdag. 

Den vigtigste landskamp i mange år blev den kaldt i optakten. En kamp med meget mere end en kvartfinale på spil. Hele VM-arrangementet i Boxen. OL i Rio, Klavs Bruuns renomme og spillernes selvforståelse. 

Intet pres overhovedet, piger. 

Hvis de mærkede det før kampen, stod spillerne imod det på imponerende vis og spillede deres absolut bedste kamp, siden Klavs Bruun Jørgensen overtog det og drømmen om et stort VM på hjemmebane. 

Og apropos Klavs Bruun. Landstærneren viste stort mod og havde skiftet fire spillere i sin startopstilling. Væk var de to udskiftninger mellem forsvar og angreb, og i stedet fik Kristina Kristiansen lov at dække en fløj i forsvaret, så hun kunne sætte fuld fart på de danske kontraangreb.

Til gengæld var Mette Gravholt sendt på bænken. Måske et signal fra landstræneren til stregspilleren, der de seneste dage har kritiseret den danske spillestil?

Klavs Bruuns mod blev belønnet, for modsat de seneste kampe fik Danmark en fantastisk start. Med 12.000 fantastisk tilskuere i ryggen. De havde hørt spillernes bønner om buh-råb og pres på modstanderne.

Svenskerne trådte ind i Boxen til massiv pibekoncert, og Boxen eksploderede, da Louise Burgaard bankede bolden ind til 1-0. Bravo, Boxen. 

Kort efter reddede Rikke Poulsen, der begyndte i det danske mål og stod blændende, et straffekast fra den svenske stjerne Isabelle Gullden. Sådanne tilbud brænder svenskernes stjerne lige så sjældent, som ulve spiser får med kniv og gaffel. Allerede der lignede det noget stort. 

Lige efter scorede venstrefløj Ann Grete Nørgaard til 3-1 med en bowlingkugle af et underskudsskud mellem benene på en modstander,  mens Danmark var i undertal. Så kunne det kun blive en stor aften. 

VM15: Danmarks målscorere mod Sverige

Stine Jørgensen 6, Anne Mette Hansen 3, Line Jørgensen 3, Kristina Kristiansen 3, Trine Østergaard 3, Mette Gravholt 2, Ann Grete Nørgaard 2, Louise Burgaard 2, Pernille Holst Holmsgaard 1, Stine Bodholt Nielsen 1.

Svenskerne fulgte med det første kvarter, men da de tog deres første timeout efter 16 minutter ved 8-6 til Danmark, brølede Boxen, og de danske spillede gav hinanden highfives. Danskerne var ovenpå, og i resten af halvlegen afgjorde de reelt kampen.

Isabelle Gulldens reducerede til 7-8, men så scorede svenskerne heller ikke mere i de sidste 13 minutter af første halvleg. Danmark førte 15-7 ved pausen, og Boxen hoppede og gyngede, da Louise Burgaard gik ud mod omklædningsrummene med armene hævet over hovedet.

30 minutters magi i en midtjysk tryllebox havde forvandlet det danske VM-hold. 

VM15: Sveriges målscorere mod Danmark

Johanna Ahlm 5, Jamina Roberts 4, Linn Blohm 3, Isabelle Gulldén 3, Louise Sand 2, Linnea Torstensson 1, Anna-Maria Johansson 1.

Svenskerne var nødt til at reagere – og gjorde det fra anden halvlegs start. Filippa Idehn kom ind i målet i stedet for Johanna Bundsen, og Idehn var et krydderi, der gjorde kampens søde smag mere syrlig.  

Esbjerg-keeperen stod længe med en redningsprocent om de 80, og da Jamine Roberts samtidig begyndte at se huller i det danske forsvar, der slet ikke var nogen af i første halvleg, spredte bekymringen sig langsomt i Boxen. 

Sverige nåede op på 15-18 – men kom aldrig tættere på. Sandra Toft kom ind, da Rikke Poulsen efter to pragtredninger ved svenske kontraløb ikke havde flere redninger gemt i målmandsdragten, og Toft leverede også store redninger i de sidste 10 minutter, mens Stine Jørgensen satte fire afgørende scoringer ind i det sidste kvarter, da Danmark allermest havde brug for det.

Da sejren var sikker, hoppede og fløj de danske spillere jublende rundt ,hver gang de havde scoret, holdkammeraterne på bænken lod grædestårer bryde ud, mens Boxen hoppede, så tribunerne gyngede.

Alle var lettede.  

Danmark er klar til VM-kvartfinalen. Danmark er så godt som klar til OL-kvalen. Og VM-festen fortsætter mindst indtil onsdag, hvor Rumænien venter. 

Det var i sandhed en magisk aften i trylle-Boxen.