VM håndbold

Svensk stjerne fik vild straffe-stime brudt inden Danmark-kamp

Når Isabelle Gulldén skal skyde straffe, er der næsten garanti for mål. Et enkelt brændt kast er kun godt, mener svenskeren inden kampen mod Danmark

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Da Isabelle Gulldén ved stillingen 40-22 i kampen mod Cuba brændte straffekast, var det afslutningen på en imponerende stime.

Forinden havde hun ifølge Sveriges Radio scoret på 54 forsøg i træk ved store mesterskaber, heraf 25 på 25 ved sidste års EM, og ved dette VM har hun scoret på 15 af 16 forsøg.

Dagen derpå var det dog langt fra noget, der plagede den svenske playmaker.

- Der var ikke 100 procent fokus, lad mig sige det sådan, siger Isabelle Gulldén om det brændte forsøg.

I stedet for at ærgre sig var 26-årige Gulldén nærmere lettet over, at stimen blev brudt.

- Ærligt talt var det lidt dejligt at brænde, så jeg starter fra nul igen. Så er der ikke det pres mod Danmark, siger Isabelle Gulldén.

Og et enkelt brændt forsøg er ikke noget, der slår svenskeren ud af kurs, inden hun næste gang skal forsøge sig fra syvmeter-stregen.

- Det er dejligt at have den selvtillid, når man skal skyde straffe. Og den ene afbrænder får mig ikke til at tvivle næste gang, siger Gulldén inden kampen mod Danmark.

Hvorfor er Isabelle Gulldén så god til netop straffekast? Selv er hun ikke sikker på svaret.

- Jeg ved det faktisk ikke. Jeg laver ikke sådan nogle finurlige skud med skruebold. Jeg tror bare, at jeg læser målmændene godt, siger Gulldén.

I aften står den tidligere Viborg-spiller så overfor Sandra Toft og Rikke Poulsen - spillere, hun kender særdeles godt i forvejen.

- Det bliver lidt en psykisk kamp. De tænker, hvad tænker jeg. Jeg tænker, hvad de tænker. Det handler bare at skyde, som jeg plejer. Og jeg ender nok med et vaneskud, siger Gulldén.

Se om Isabelle Gulldén får held med sine forsøg, når Sverige møder Danmark i aften. Vi sender direkte på TV 2 fra klokken 20.35.

Se Gulldén vise sin straffeteknik i videoen nedenfor