VM håndbold

Følsom Klavs Bruun: Se klippet hvor tårerne presser sig på

Følelserne sad uden på tøjet hos en lettet Klavs Bruun Jørgensen, efter sejren mod Sverige.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var søndag aften en meget glad mand, efter Danmark havde besejret Sverige og kvalificeret sig til kvartfinalen ved VM.

- Jeg har det selvfølgelig fantastisk. Vi har været hårdt prøvet, synes jeg ind imellem, sagde Klavs Bruun Jørgensen til TV 2.

Samtidig sendte han midt i jubelen en hilsen op på tribunen, til nogle - for ham - helt særlige mennesker.

- Det var mine forældre og dem, der har passet mig gennem min opvækst – en af mine mentorer, forklarede en bevæget Klavs Bruun Jørgensen.

Dagen derpå uddybede landstræneren, hvorfor det 

- Jamen mine forældre var i hallen – som jo selvfølgelig har betydet rigtig meget. Så var der to andre par, som også har fungeret, som en slags forældre for mig, sagde Klavs Bruun ved tirsdagens presseseance i Boxen.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen, da der mandag var pressemøde med det danske kvindelandshold i håndbold under VM i Jyske Bank Boxen i Herning.

Én af dem, har i landstrænerens ungdom fungeret som træner og mentor, da han - med egne ord - var en ung og meget vild dreng.

- Han har været en vigtig del af min opdragelse.

Hvordan det?

- Neeeeeej, der kan jeg ikke...

Bliver du rørt?

- Ja, siger Klavs Bruun, med synligt bevis for sit svar.

Sejren over Sverige var på alle måde vigtig for Klavs Bruun Jørgensen, særligt efter et par skuffende kampe i begyndelsen af VM.

- Det var selvfølgelig rart. Der er jo ingen tvivl om – og det ved alle, der er træner for et lilleputhold – at når man er under pres, så er det ikke altid, det er lige sjovt, sagde landstræneren.

Den forløsende sejr mod Sverige viste samtidig landstræneren, at han og hans hold er på den helt rette vej.

- Det er selvfølgelig vigtigt, fordi det er sådan nogle sejre, der gør, at vi på sigt kan få en større vindermentalitet ind på det her hold.

Og nu venter Rumænien så i en, på papiret, overkommelig opgave. 

- Vi skal have respekt for dem. De har slået et af verdens bedste hold, så det er helt sikkert et stærkt hold. De har også klaret sig udmærket i puljen. De taber en af kampene relativt sikkert, men ellers har de presset de andre, siger landstræneren efter 26-19-sejren.

Danmark møder Rumænien onsdag aften, når Boxen klokken 20.45 lægger gulv til endnu en dansk folkefest.