VM håndbold

18 år siden VM-guld: De Jernhårde Ladies hyldet i Boxen

Én gang i historien er det lykkedes et dansk kvindelandshold i håndbold at vinde VM-guld. For en stund blev de jernhårde ladies genforenet i Herning

Hvis der er håndboldfest i Herning i disse dage, så kan det ganges med lidt ekstra, da den 'gyldne årgang' af jernhårde ladies huserede verdens håndboldmesterskaber i slutningen af 90'erne.

Det hele startede for alvor, da Anja Andersen, Heidi Astrup, Marianne Florman og banden vandt OL-guld i Atlanta i 1996. Året efter, 14. december 1997, strøg de hele vejen til tops og vandt deres første - og hidtil eneste - VM-guld nogensinde, da de nærmest udraderede arvefjenden Norge med 33-20.

Og hvad mere passende end at hylde dem på 18-årsdagen for succesen, når nu Danmark afholder mesterskabet på hjemmebane. Det skete så på scenen i DHF’s fan-zone. Med til historien hører nemlig, at de allerede i 1996 også vandt EM-guld. På hjemmebane. I Herning.

Og det var et gensyn, der glædede ung som gammel denne december-aften på heden. For de fleste har et forhold til De Jernhårde Ladies. De vil altid være et stykke dansk sportshistorie. Så jublen brød helt naturligt ud, da anfører Anne Dorthe Tanderup igen fik overrakt 1997-trofæet af DHF’s næstformand, Carsten Grønmann.

Den gyldne årgang - og ikke mindst de smil, der kendetegnede dem dengang, var ikke forandrede, da de trådte frem på scenen i Herning.

Se videoen øverst i artiklen og se, hvor mange du kan genkende (Vi afslører 97-holdet i bunden af artiklen)

De Jernhårde Ladies nåede i øvrigt at hente yderligere to OL-guld mere.

I dag er det så navne som Burgaard, Toft og Kristiansen, der i Boxen i Herning skal forsøge at hente en ny guldmedalje hjem til Danmark - i Danmark. Det har indtil videre været en smule op og ned, men ikke desto mindre står årgang 2015 i en kvartfinale mod Rumænien. Så alt håb om at gentage succesen lever endnu. 

Indtil da, kan vi da lige nyde 1997-øjeblikket endnu engang her - det bliver man aldrig træt af!

Glædeligt gensyn: Her vinder de danske håndboldkvinder VM-guld

Danmark spiller kvartfinale mod Rumænien onsdag klokken 20:45.

Og som lovet, så kommer VM-holdet anno 1997 her: 
Anja Andersen, Camilla Andersen, Tina Bøttzau, Anette Hoffman, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling, Susanne Lauritsen, Gitte Madsen, Lene Rantala, Gitte Sunesen, Anne Dorthe Tanderup, Lone Mathiesen, Merete Møller, Maybritt Nielsen, Helle Simonsen og Karina Jespersen.