VM håndbold

Kæmpe VM-drama: Danmark slået ud i forlænget spilletid

Rumænien vandt VM-kvartfinalen på et mål tre sekunder før tid i den forlængede spilletid

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

Det var som en godnathistorie med en grufuld, ulykkelig slutning. 

En historie der kan give 16 danske håndboldkvinder og 12.000 fans lyst til at græde sig selv i søvn i nat. 

Danmark får ingen VM-medaljer ved mesterskaberne på egen matrikel efter et nederlag på 30-31 til Rumænien, der snuppede pladsen i semifinalen mod Norge efter forlænget spilletid og et kæmpe VM-drama, der rev alle følelser op med rod i Boxen.

Nu må Klavs Bruun Jørgensen og spillerne nøjes med at kæmpe om placeringerne fra nummer fem til otte ved VM. Det kan lyde ligegyldigt, men er det så langt fra. Hvis Norge løfter VM-pokalen på søndag som nykåret verdensmester, skal Danmark som minimum have sikret sig VM’s syvendeplads for at få en plads i OL-kvalifikationen til marts.

Det kræver en sejr enten på fredag mod Montenegro eller søndag mod Rusland eller Frankrig.

De seneste dage har danskerne gentaget igen og igen, at Rumænien har verdens bedste håndboldspiller. Nu har en proppet Boxen og over en million tv-seere også oplevet det. Cristina Neagu viste, at hendes ry er velfortjent. Det var så afgjort verdens bedste spiller, der næsten alene sørgede for, at Danmark ikke bliver verdens bedste i år.

Den 27-årige kvinde fra Bukarest var ikke bare en gæst i Boxen i aften. Hun ejede den. 15 mål stod Neagu selv for - ja, næsten halvdelen af Rumæniens scoringer - og bortset fra et par svipsere i det første kvarter var hun storspillende. Danskerne vidste, hun var spilleren, der skulle stoppes. De kunne bare ikke. Heller ikke da Klavs Bruun Jørgensen mod slutningen sendte Maria Fisker op for at mandsopdække og stoppe rumæneren.

VM15: Målscorere mod Rumænien

Line Jørgensen 6 (4), Anne Mette Hansen 5, Mette Gravholt 5, Stine Jørgensen 5, Maria Fisker 4, Kristina Kristiansen 2, Trine Østergaard 2, Stine Bodholt Nielsen 1.

Allerede i den ordinære spilletid lignede det, at Danmark var nået til sidste side i bogen og en slutning, ingen havde lyst til at se.  

Line Jørgensen udlignede til 27-27 på et straffekast med 16 sekunder igen, men i den dramatiske afslutning nåede Rumænien at tilkæmpe sig et straffekast i sidste sekund. Neagu fik - selvfølgelig - ansvaret. Men selv verdens bedste kan misse.

Rikke Poulsen snuppede afslutningen, Boxen brølede, og tribunerne gyngede, som var Herning og omegn blevet ramt af 9,0 på Richterskalaen. Danmark var stadig i live - uden på noget tidspunkt at have været foran i hele den ordinære kamp, hvor Rumænien førte 13-10 ved pausen og virkede klogere end danskerne. 

Klavs Bruun Jørgensen havde fra start igen sat Kristina Kristiansen ned som fløj i forsvaret, men den lille playmaker blev hele tiden lokket væk fra sin plads af rumænske fløjovergange, og det åbnede det danske forsvar. Samtidig havde Sandra Toft og Rikke Poulsen en af de dage i målet, hvor boldene peb ind som kugler fra et maskingevær.

VM15: Rumæniens målscorere

Cristina Neagu 15 (4), Aurelia Bradeanu 5, Adriana Nechita 4, Oana Manea 3, Eliza Buceschi 3, Valentina Ardean 1.

Danmark kom foran for første gang i den forlængede spilletid, da Anne Mette Hansen scorede til 28-27. Rumænien scorede to i træk, inden Anne Mette Hansen kort efter igen tog ansvar og udlignede til 30-30 et minut før tid. Boxen var elektrisk på det tidspunkt. 

Men tre sekunder før tid blev de danske spillere og 12.000 tilskuere gjort næsten tavse, da Adriana Nechita fik bolden på sin højrefløj, hoppede ind over feltet og sendte den op i målhjørnet bag Rikke Poulsen, inden hun kastede sig i armene på sine jublende medspillere. De danske spillere kastede sig bare på gulvet i ærgelse og sad og stirrede ud i luften.

Det var lige til at græde sig selv i søvn over.