VM håndbold

Polens danske træner storsviner dommere: Inkompetente gang på gang

Polen tabte semifinalen til Holland, og selvom holdets danske træner ikke giver dommerne skylden for nederlaget, så er han langt fra imponeret

Miraklet udeblev, da Polen fredag eftermiddag tabte sin semifinale til Holland med 30-25.

Efter kampen var det en meget skuffet landstræner, TV 2 SPORT mødte. En skuffelse, der både mundede ud i nederlaget, men bestemt også dommerpræstationen fra kampens serbiske dommere, Jelena Jakovljevic og Vanja Antic.

- Der er så mange ting, jeg er skuffet over. Jeg er også skuffet over to dommere, som løber rundt og ligner en kedelig efterårsdag i Danmark.

- De snakker om, at det er følelsernes spil, men man kan jo falde i søvn, hvis man kigger på dem. Jeg synes, deres kendelser flyver i øst og vest. De smider to minutter af sted, når en spiller glider. De har slet ikke overblik over det, siger Kim Rasmussen, der er landstræner for Polen.

Holland fik en enkelt to-minutters udvisning undervejs i kampen, mens Polen modtog fire. Kim Rasmussen slår dog fast, at dommerne ikke er skyld i nederlaget, men derfor forventer han alligevel mere.

- Det er slet ikke dommernes skyld. Det er os, der taber til et bedre hold i dag. Men jeg synes bare, det er sørgeligt, vi render rundt med de der... Ja, jeg vil næsten sige inkompetente dommere gang efter gang ved et damemesterskab, siger Kim Rasmussen.


Inden VM gik i gang var den tidligere danske landstræner Jan Pytlick også ude med en kritik af Det Internationale Håndboldforbund.

- Jeg synes jo altid, at man prioriterer damerne lavest. Der, hvor jeg har mærket det mest, er, at man har eksperimenteret meget med dommerpar. Ved kvindeslutrunder har man forsøgt kun at stille med rene dommerpar. Nogle af dem har ikke haft niveau til at være med, sagde Jan Pytlick tilbage i oktober.

Desuden kaldte han damerne for prøveklude, da det kom på tale, at IHF overvejde at indføre nye regler kort inden VM. De blev midlertidig sat på pause, og det forventes, at de indføres senere hen.