VM håndbold

Bookmaker om IHF: Devaluerer eget produkt

Hos Danske Spil undrer man sig over IHF, der med deres planlægning gør nogle kampe værd at tabe.

Se Rusland tromle let henover Frankrig i videoen ovenfor

Søndag formiddag spiller Frankrig og Montenegro kampen om 7.-8-plads ved VM. 

På papiret måske ikke den mest iøjnefaldende kamp, men alligevel en kamp, som på flere områder stikker ud.

Alt afhængigt af udfaldet i aftenens VM-finale mellem Norge og Holland, så kan det nemlig blive interessant for Montenegro og Frankrig, eventuelt ikke at vinde placeringskampen.

Både Frankrig og Montenegro er allerede sikret en på i kvalifikationen frem mod OL, og hvilke potentielle modstandere de kan få i disse puljer, er ikke uvæsentligt.

Vinder Holland VM, så vil taberen af Frankrig og Montenegro få en kvalifikationsturnering bestående af holdet selv, Norge, Tunesien og Japan. 

Vinderen vil derimod møde et oversøisk hold, samt to øvrige europæiske hold.

Da to af de fire hold fra hver kvalifikationspulje kommer til OL, er det på papiret en stor fordel at komme i puljen med Tunesien og Japan - to hold Danmark slog sikkert tidligere ved dette VM.

Hos Danske Spil, var man længe i tvivl om, hvorvidt man ville åbne spil på kampen.

- Vi har åbnet for spil på kampen Frankrig-Montenegro, da deres 7.-8.-plads-kamp spilles før finalen og dermed kan de ikke vide, hvordan resultatet af finalen er endt, fortæller Peter Rasmussen, oddsansvarlig ved Danske Spil.

I de forgående placeringskampe mødte Danmark og Rusland henholdsvis Montenegro og Frankrig, som ret åbentlyst ikke havde den store motivation til at vinde, modsat Danmark og Rusland, som med en sejr kunne sikre sig en plads i OL-kvalifikationen.

- Vi har ikke oplevet noget unormalt spilmønster ej heller reaktioner fra kunderne i løbet af turneringen, men motivation er alt afgørende i al slags sport og der har været nationer som desværre ikke har haft den motivation der burde være under et verdensmesterskab, siger Peter Rasmussen.

Havde Norge ikke spillet sig i finalen, så havde Danske Spil formentlig ikke åbnet for spil på kampen mellem Frankrig og Montenegro.

Som bekendt vandt Norge efter forlængelse over Rumænien, og dermed kan Frankrig og Montenegro ikke spekulere 100 procent i et nederlag.

- Men oplever vi unormalt spil på et af holdene, vil vi nøje vurdere at lukke for spil på kampen inden, siger Peter Rasmussen.

Han undrer sig, sammen med mange andre, over den måde IHF har lavet deres turneringsstruktur.

- Det er mig en gåde, hvordan IHF endnu engang kan være medvirkende til, at devaluere deres eget produkt, ved på forhånd at have fordelt, hvilke placeringer der spiller imod hvem i OL-kvalifikationsturneringen. En simpel lodtrækning efter finalen er afviklet, burde være logik for burhøns, siger en forundret Peter Rasmussen.