DHF om homo-sag: Skandale hvis det er sandt

Dansk HÄndbold Forbunds generalsekretÊr Morten Stig Christensen hÄber pÄ mere dokumentation i sagen om fravalget af homoseksuelle dommere

TV 2 Norge kunne lÞrdag fortÊlle at 52-Ärige Jutta Ehrmann-Wolf, en tysk topdommer med 25 Ärs erfaring, var blevet valgt fra ved VM i hÄndbold pÄ grund af sin "livsstil" - en eufemisme for Ehrmann-Wolfs homoseksualitet. Ehrmann-Wolfs historie bakkedes op af spanske Carmen Manchado, som hÊvdede at have fÄet samme besked, og sagen var med til at sÊtte dagsordenen ved VM's afslutningsdag.

- Det er en skandale, sagde norske Gro Hammerseng til TV 2 Norge, da historien kom frem, og Dansk HÄndbold Forbunds generalsekretÊr Morten Stig Christensen brugte samme udtryk sÞndag. DHF-bossen understregede dog samtidig behovet for mere hÄndgribelige beviser.

I TV 2s VM-studie efter Danmarks nederlag til Rusland sagde Morten Stig Christensen fĂžlgende om sagen:

 - I dansk hĂ„ndbold ville dette aldrig kunne ske. Her handler det udelukkende om kompetencer og ikke udfarve eller andet. Det er en frygtelig kedelig sag, men vi mangler noget dokumentation for hvis det er sandt, sĂ„ er det helt urimeligt og sĂ„ er det en skandale.

PrÊsidenten for det EuropÊiske HÄndbold Forbund Jean Brihault, som ogsÄ er rÄdsmedlem i det Internationale HÄndbold Forbund, var dog mere kritisk over for Ehrmann-Wolfs og Manchados motiver.

- I denne kÞnsrelaterede sag er vi nÞdt til at holde fokus pÄ vores selvrespekt i bade IHF og EHF. Jeg har aldrig hÞrt, at det (seksuel orientering red.) skulle vÊre et udvÊlgelseskriterie. Hvis man, hver gang man ikke bliver udvalgt, siger, at det er pÄ grund af seksuel orientering eller hudfarve eller religion, sÄ mister vi en del af vores selvrespekt, lÞd det fra Brihault.

- Jeg hÄber, at det ikke er sandt og jeg har ingen indikation pÄ, at der er noget at komme efter, tilfÞjede EHF-prÊsidenten.

-    Hvis alle dommere, som ikke bliver nomineret finder pĂ„ en Ă„rsag, der ikke har med hĂ„ndbold, at gĂžre, sĂ„ stĂ„r vi over for en umulig situation.

Morten Stig Christensen opfordrede dog til yderligere handling i sagen - specifikt at dommerne gik gennem det tyske hÄndboldforbund for at komme til bunds med historien.

- Vi lÞser ikke dette her gennem medierne, men det er virkelig godt at vi har fÄet gjort opmÊrksom pÄ det, lÞd det fra DHF's generalsekretÊr.