VM håndbold

Top 3: Danmarks guldalder set fra massagebriksen

Massør Allan Poulsen har været med omkring det danske kvindelandshold i 20 år. Søndag var det sidste gang, men tiden har budt på mange højdepunkter

De danskere der følger håndbold og fodbold på højeste niveau har nærmest med sikkerhed stiftet bekendskab med massør Allan Poulsen i udkanten af et tv-billede eller pressefoto. Søndag var Allan Poulsen, som har arbejdet tæt ved to årtier for DHF og endnu længere for DBU, i centrum. Danmarks kamp mod Rusland blev Poulsens sidste med kvindelandsholdet, og derfor hyldedes den ualmindeligt vellidte altmuligmand med blomster forud for kampen for sin tjeneste siden 1996.

De tyve år med Danmarks bedste håndboldkvinder har budt på et utal af store oplevelser, men også lidt længere mellem medaljerne i det seneste årti og med en fødselsdato i 1947 er det efterhånden naturligt, at skrue en smule ned for arbejdsblusset.

- Det er selvfølgelig vemodigt, men det er en god beslutning, fortæller den nu pensionerede massør til TV 2 SPORT.

På nær OL i Athen i 2004 har han siden starten i 1995 været en del af landsholdslejren, hvor han i sin tid blev hentet ind af den daværende landstræner Ulrik Wilbek. Her har han oplevet landsholdets op- og nedture på nærmeste hold. Og der er særligt tre triumfer, der stikker ud i Allan Poulsens erindring.

De tre største øjeblikke
- Den første store oplevelse jeg fik med landsholdet, var da jeg blev spurgt, om jeg ville hjælpe dem med OL (i 1996 red.), hvor de vandt guld. Her var det helt store højdepunkt den dramatiske finale, hvor Anja Andersen brændte et straffekast i sidste sekund i den ordinære kamp, og vi måtte ud i omkamp. Her var vi helt oppe at stå på stolene. Sådan har det været hver eneste gang med dem, husker Poulsen.

Året efter cementerede Danmark sin position, som et af verdens bedste håndboldhold, og anført af Ulrik Wilbek, nåede håndboldfeberen nye højder, da Danmark besejrede Norge i VM-finalen.

-  Det var kort sagt en kæmpe oplevelse, fortæller Poulsen.

Glædeligt gensyn: Her vinder de danske håndboldkvinder VM-guld

I 1998 overtog Jan Pytlick arbejdet med det danske landshold, og det førte to år senere til det tredje af de højdepunkter, som har brændt sig fast i Allan Poulsens hukommelse. OL-guldet i Sydney. 

Turneringen startede ellers dårligt, da Anette Hoffman rev en fiber over i baglåret, men i samarbejde med fysioterapeut Gorm Rasmussen og resten af staben, nåede Allan Poulsen at få den danske stjernespiller klar til OL-turneringens afgørende kampe.

- Der blev arbejdet virkelig hårdt med at få hende klar, husker Poulsen. Og arbejdet bar frugt. Anette Hoffmann scorede 11 ud af Danmarks 31 mål i finaletriumfen mod Ungarn.

- Så er der guldmedaljerne i Sydney er endnu et højdepunkt. Jeg har været med til at vinde så mange ting, men det er nok de tre største - øjeblikke hvor vi virkelig har triumferet, erindrer Allan Poulsen.

Udover sit virke i håndbold-miljøet har Allan Poulsen i sine mange år i topidræt været ansat som massør for det danske fodboldlandshold, OB’s Superliga-hold og de danske fodboldkvinder.