Håndbold

KIF’s landsholdskomet skifter til udenlandsk klub

Lasse Andersson skifter fra Kolding til Barcelona SKAFTE RUMLE / POLFOTO

Landsholdsspiller Lasse Andersson forlader de danske mestre til sommer. Barcelona ligner næste destination

Kæmpetalentet Lasse Andersson er tabt for den danske håndboldliga.

Lasse Andersson

Fødselsdato: 11. marts 1994 (21 år)
Fødested: Valby, Danmark
Statsborger: Dansk
Højde: 190 cm
Vægt: 90 kg
Position: Venstre back
Nuværende: KIF Kolding København
Nummer: 7
Ungdomshold: FIF
Seniorhold:
-2013: TMS Ringsted
2013-2016: KIF Kolding København

Den 21-årige landsholdsspiller fra KIF Kolding København, der er i spil til Danmarks EM-trup til januar, forlader til sommer de danske mestre og skifter til en klub i udlandet. Det bekræfter KIF-profilens agent over for TV 2 SPORT.

- Jeg kan bekræfte, at Lasse forlader KIF til sommer og skifter til en klub i udlandet, siger agenten Simon Friis til TV 2 SPORT.

Flere kilder fortæller til TV 2 SPORT, at stortalentet er tæt på en aftale med Champions League-vinderne fra Barcelona, men det ønsker agenten ikke at bekræfte.

- Jeg har ingen kommentarer til, hvor han skal spille henne i næste sæson. Det eneste, jeg kan sige, er, at flere af Europas største klubber selvfølgelig har fået øje på Lasse, efter han to sæsoner i træk er blevet kåret som årets rookie i Champions League, siger agenten.

21-årige Anderssson har udviklet sig eksplosivt, siden han skiftede fra TMS Ringsted til KIF Kolding København i 2013, og han er for tredje sæson i træk nomineret til prisen som den mest lovende unge spiller i Champions League – årets rookie.

Hans kontrakt med de danske mestre udløber til sommer, og han kan derfor skifte frit til en anden klub.

TV 2 SPORT var for otte dage siden i kontakt med Barcelona, der afviste at kommentere på flirten med Lasse Andersson, da klubben af princip ikke kommentere på spillere i andre klubber midt i en sæson.

Barcelona har tidligere hentet Danmarks største talenter til Spanien i en ung alder. Mikkel Hansen var også kun 21 år, da han i 2008 tog et kæmpe spring fra idylliske Gudme og GOG til storklubben Barcelona.

Ifølge TV 2 SPORT’s oplysninger har Lasse Anderssson også et økonomisk meget attraktivt tilbud fra makedonske Vardar Skopje. Det ønsker agenten dog heller ikke at kommentere.

Lasse Andersson bliver med sit klubskifte endnu en spiller på det danske herrelandshold, der fremover skal spille i udlandet. I Danmarks trup til den kommende Golden League-turnering i januar er det nu kun Peter Balling fra Team Tvis Holstebro og Nikolaj Øris Nielsen fra Bjerringbro-Silkeborg, der – så vidt vides – spiller i den danske liga i næste sæson.

Lasse Andersson og KIF Kolding København møder i aften GOG i herrernes håndboldliga. Følg den og alle aftenens øvrige kampe i KONTRA Speciel på TV 2 SPORT fra klokken 19.