Håndbold

Kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen i unikt samarbejde

To af Danmarks mest populære personligheder går nu sammen i arbejdet for at skabe bedre trivsel i fritidslivet og mindre mobning i børnehåndbold.

Kronprinsesse Mary og håndboldstjernen Mikkel Hansen har forenet deres kræfter og indgået i et samarbejde.

Det sker på tværs af deres egne initiativer i form af Kronprinsessens fond, Mary Fonden, og Mikkel Hansens anti-mobbeprojekt, MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning.

- Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, siger Kronprinsesse Mary i en pressemeddelelse fra Mary Fonden.

Mens hun siden 2007 har arbejdet mod mobning i sin fond, har Mikkel Hansens projekt kun eksisteret siden marts 2015.

- Jeg har selv oplevet, hvor svært det kan være at falde til på et hold, når man er en af de yngste og mindste. Som barn har man brug for, at der er nogle voksne, der støtter en i at sige fra og i at være en god holdkammerat. Håndbold handler om at have det sjovt og at være en del af et hold, og det må mobning aldrig stå i vejen for, siger Mikkel Hansen i en pressemeddelelse fra Mary Fonden.

Godt 50.000 6-12-årige børn spiller håndbold i Danmark, og selv om sporten er en af de mest populære blandt danske børn, skal det være endnu sjovere at gå til håndbold, hvis det står til H.K.H. Kronprinsessen og Mikkel Hansen. Sammen vil de træne trivslen i børnehåndbolden, så der bliver plads til alle på holdet.

Tre ud af ti børn, der går til en fritidsaktivitet, har oplevet at blive holdt udenfor, og hvert 8. barn er helt stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning eller mistrivsel.

Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning vil involvere øvrige samarbejdspartnere i udviklingen af projektet, herunder Red Barnet og praktikere i form af trænere. Planen er at udvikle et konkret trivselsprogram, som kan testes i sommeren 2016 og tilbydes interesserede klubber senere på året.

Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning fattede interesse for hinandens arbejde i foråret 2015 og lige siden har man arbejdet frem mod et samarbejde.

TV 2 SPORT har været med i hele processen. Til bestyrelsesmøder, til kronprinsessens konferencer mod mobning og til Mikkel Hansens anti-mobbe camps for børn.

Senest kulmineret i den forgangne uge, da TV 2 SPORTs Thomas Kristensen satte Kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen stævne til en længere snak om det nye projekt, om mobning og vejen ud af problemet.

Det er der kommet et dokumentarprogram ud af, ”Mary og Mikkel mod mobning”, der kan ses tirsdag den 19. januar klokken 21.25 på TV 2.

- Jeg er direkte stolt over, at vi på TV 2 SPORT kan bidrage til denne sag. Vi er på TV 2 mere end bare en tv-station. Vi er ikke sat i verden kun for at tjene penge. Vi er her for at lave godt, relevant og væsentligt indhold. Derfor er det en stor glæde for mig, at jeg har medarbejdere, som kan sørge for, at det er os, der laver denne type udsendelser, og som også er så dygtige, at de kan skabe udsendelser, som er så gode, som tilfældet er her. Jeg kan kun udtrykke min store respekt og anerkendelse. Både til Mikkel Hansen og til Kronprinsesse Mary. Og i forhold til de medarbejdere på TV 2 SPORT, som har lavet programmet. Ja, stolt. Det er det rette ord, siger chefredaktør på TV 2 SPORT, John Jäger.