Håndbold

Officielt: Jan Pytlick vender hjem til Danmark

Jan Pytlick vender hjem til Danmark, hvor han skal være cheftræner i HC Odense. Det har klubben netop offentliggjort på et pressemøde

Jan Pytlick er tilbage som træner i Danmark. Denne gang bliver det som klubtræner.

Mandag i sidste uge meldte Jan Pytlick og WHC Vadar ud, at danskeren stopper i klubben til sommer. Dagen efter kunne TV 2 SPORT erfare, at han skulle overtage jobbet som træner i HC Odense.

Nu er det så officielt, at Jan Pytlick skal stå i spidsen for den fynske håndboldklub fra sommer, og han er blevet ansat på en treårig kontrakt.

 - Med ansættelsen af Jan Pytlick får vi i HC Odense en træner fra allerøverste hylde med stor erfaring og kompetence. Vi har gjort et scoop med ansættelsen af Jan Pytlick, der om nogen er manden for at føre holdet til en position i toppen af ligaen, siger klubbens administrerende direktør, Arne Buch i en pressemeddelelse.

Danmarks kvindelandstræner gennem i alt 16 år har siden februar sidste år været tilknyttet den tekniske stab i storklubben WHC Vardar, men til sommer skifter han altså en rolle i den makedonske 'kulisse' ud med lederposten i Odense.

- Det har ikke været et fravalg af Vardar, men et tilvalg af Odense. Der er mange, der har stukket til mig og sagt, at det er fordi jeg bor på Fyn, så er det nemt at sige ja til Odense. Men det er altså et tilvalg af Odense. Igennem de snakke, jeg har haft med ledelsen, må jeg bare sige, at jeg virkelig er blevet inspireret af og motiveret til at gå ind i det her, for jeg synes, det lyder rigtig spændende, siger Jan Pytlick.

Jan Pyclick har tidligere i karrieren stået i spidsen for GOG's kvindehold, som siden hen er blevet til HC Odense.

- Alle kan se, at Odense ligger nede i bunden og har kæmpet de sidste x-antal år med at komme det der step op. Vi vil gerne kontinuerligt være med i slutspillet og være med blandt de bedste. I år har de kæmpet meget med skader, siger Pytlick.

- Jeg ser det her som et hold, hvor fundamentet er på plads. Selvfølgelig skal der nogle spillere til.

I klippet over artiklen kan du høre Pytlick sætte flere ord på sit kommende job.

Han er uden sammenligning den træner, der i flest år har stået i spidsen for det danske kvindelandshold.

Pytlicks første periode løb fra 1998 til 2006, men han kom allerede tilbage på posten i 2007 og blev til 2015.