EM håndbold

Nyegaards bud: Tre herlige danske EM-overraskelser

Hvad har været de mest positive overraskelser på det danske EM-hold? Bent Nyegaard har et bud

Se EM i håndbold på TV 2 PLAY

Ventetiden er endelig slut. 

Efter tre hviledage skal de danske håndboldherrer igen i kamp i aften mod mægtige Spanien, og der er masser af grund til optimisme, mener TV 2 SPORT's ekspertkommentator Bent Nyegaard.

Især efter den præstation, Danmark leverede i den sidste gruppekamp mod Ungarn i Gdansk. 

Her er Bent Nyegaards tre bud på de mest herlige overraskelser på det danske EM-hold indtil nu.

FORSVARET

- Der er kommet mere styr på forsvaret omkring midterblokken, hvor Møllgaard, Nøddesbo og Toft opererer, end jeg havde turde håbe på. Der kommer mere og mere sikkerhed i det, synes jeg. Det evige spørgsmål er selvfølgelig, hvor gode de er, når de skal møde de rigtig gode - som fx Spanien. Men jeg synes, vi ser, at Jesper Nøddesbo kan bruges derinde i midten, og det betyder, at holdet ikke er total afhængig af Toft og Møllgaard.

EN NY SPILSTYRER

- Mads Mensah gav antydninger af, at der var noget i gære allerede tidligere på sæsonen i Rhein-Neckar Löwen og i Golden League før EM, men at han går ind nu og så markant markerer sig som en afgørende spiller på det danske hold, havde jeg ikke regnet med. Og det gælder ikke alene i angrebsdelen - også i forsvaret.

HØJRE BACK PÅ HØJT NIVEAU

- Vi vidste ikke rigtig, hvad Mads Christiansen stod efter sin skadespause, da vi tog afsted. Der var ikke noget i Golden League, der indikererede, at han var der - tværtimod - men nu har vi en spiller, der er tæt på tilbage på sit gamle niveau. Rigtig stabil og driftsikker i forsvaret, og som i kontrafasen og i angrebet også har gjort det rigtig godt. 

Danmark og Spanien har begge fire point og topper mellemrundens gruppe 2 før aftenens kamp, der bliver fløjtet i gang klokken 20.30. 

Se Danmark-Spanien direkte på TV 2 i aften fra klokken 20