EM håndbold

EM-ballade: Håndboldherrerne bryder polsk lov

De danske håndboldherrer bryder polsk lov ved at spille med et Unibet-logo på bukserne. Men de har ingen planer om at stoppe.

Se EM i håndbold på TV 2 PLAY

Du kan se Danmark-Spanien på 59 sekunder i videoen herover. 

De danske håndboldherrer bryder loven, hver gang de i disse dage løber på banen til kampene ved EM i Polen. 

Forklaringen sidder på deres shorts. 

Det danske hold har bettingfirmaet Unibet som buksesponsor, men da firmaet ikke er registreret i Polen, er det ulovligt at spille med Unibets logo på spilletrøjet. 

- Vi har fået en henvendelse fra det polske forbunds advokat, der meddelte os, at det er ulovligt at spille med Unibet på tøjet, fordi firmaet ikke er registreret i Polen og derfor rent juridisk her i landet opfattes som et illegalt spilleselskab, bekræfter Carsten Grønmann Larsen, Danmarks delegationsleder i Polen og næstformand i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er det polske forbund, der selv har begået en fejl. Sammen med EHF (det europæiske håndboldforbund, red.) skal de før et mesterskab udstikke regler for, hvad der er tilladt i deres land og deres lovgivning. Men der stod intet om reklame for spilleselskaber, og derfor har både vi og det franske forbund i god tro lavet aftaler med spilleselskaber på vores tøj, siger Carsten Grønmann Larsen til TV 2 SPORT.

Den danske lejr har tilbudt et møde med det polske forbund, men er ifølge delegationslederen blevet ignoreret. 

- Det er en uheldig situation, vi er havnet i, for det er da ubehageligt at være i Polen og overtræde landets love, siger han.

Alligevel har danskerne også tænkt sig at spille med Unibet på ballerne i tirsdagens kamp mod Sverige. 

- Vi har vurderet, at vi spiller videre med Unibet på tøjet, og så vurderer vi sagens udvikling, siger Carsten Grønmann Larsen. 

Da det ikke er det europæiske håndboldforbunds regler, Danmark bryder, får sagen ingen sportslige konsekvenser for det danske hold, oplyser det europæiske håndboldforbunds pressechef JJ Rowland til TV 2 SPORT.

Danmark møder Sverige tirsdag klokken 20.30. Se kampen direkte på TV 2.