Håndbold

Klavs Bruun kunne ikke acceptere Gravholts opførsel

Klavs Bruun Jørgensen bekræfter nu, at Mette Gravholt ikke længere er en del af det danske landshold

Mette Gravholt er færdig på det danske håndboldlandshold. 

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen bekræfter nu den historie, som TV 2 SPORT kunne afsløre lørdag aften. Det gør han, efter Nykøbing Falster sent søndag aften har bekræftet, at landstræneren har droppet Nykøbing-stregen.

- Jeg kan godt bekræfte det forløb, Nykøbing opridser i deres pressemeddelelse, siger landstræneren sent søndag aften til TV 2 SPORT.

I pressemeddelelsen fortæller Gravholt, at Klavs Bruun Jørgensen ringede til hende torsdag formiddag og meddelte, at hun ikke længere indgår i hans planer med landsholdet. 

Derfor ville landstræneren ikke afholde nogen evalueringssamtale med Gravholt, som han gør med de øvrige spillere, der var med til VM.

- Fra starten af har der ikke været tvivl om, at jeg gerne vil ind og ændre kulturen på det hold. Det snakkede jeg også om under mesterskabet. Og man kan sige, at den her fælles forståelse af, hvordan vi skal være på et landshold - min opfattelsen af den - den harmonerer ikke med Mettes opfattelse, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Men hvordan harmonerer den ikke?

- Det synes jeg ikke, vi behøver komme så meget ind på. Det er sådan en ting, vi holder på holdet internt.

Men er det, fordi hun sad under VM og sagde, at hun hellere ville spille en anden type håndbold end den, du praktiserer?

- Det vil jeg være op til din fortolkning. Jeg synes ikke, vi behøver rode mere op i det, siger Klavs Bruun Jørgensen. 

- Jeg synes bare ikke, hendes opførsel harmonerer med den måde, man skal være på et landshold. Og længere er den ikke, siger landstræneren, der ikke vil uddybe, hvad der har været galt med Mette Gravholts opførsel. 

Er hun den eneste spiller, du har droppet efter VM?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. 

Mette Gravholt har ifølge Nykøbing Falster ikke flere kommentarer til sagen ud over det, hun er citeret for i pressemeddelelsen. Der siger den nu tidligere landsholdsstreg blandt andet:

- Under VM opstod der episoder, som jeg ikke vil kommentere på, da sådan noget holdes internt. Det er klart, at jeg så frem til en snak med Klavs Bruun efter VM, så vi kunne se fremad. Da Klavs lægger ud med at sætte mig af landsholdet i telefonen, fortæller jeg ham om mine overvejelser om at stoppe, da jeg som person er meget ærlig.

- Mine overvejelser om fremtidens skal absolut ikke ses som om, jeg ikke vil spille på landsholdet overhovedet, men jeg havde behov for at få at fortælle ham min side af sagen.

- Jeg har ikke meldt fra til landsholdet, men jeg er blevet sat af, og det må jeg forholde mig til. Jeg ved ikke, om jeg er færdig på landsholdet for altid, men jeg er til enhver tid klar til en snak med Klavs, hvis han er interesseret, siger Gravholt. 

Hun har spillet 59 landskampe og scoret 149 mål for Danmark, og hun var med på det landshold, der i 2013 vandt VM-bronze - den første medalje til de danske håndboldkvinder i ni år.