Håndbold

Ligatrænere savner dialog med Klavs Bruun Jørgensen

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kommunikerer ikke nok med sine landsholdsspilleres klubber og trænere.

Den nye landstræner har været på posten siden sidste sommer, men tiden bliver ikke brugt på at snakke med dem, der til dagligt har hans spillere.

- Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at der ikke er mere kommunikation, siger København Håndbold-træner Reidar Møistad til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg tror, Klavs ser rigtig mange kampe, men det handler mere om kommunikationen face-to-face.

Møistad har haft op til fem landsholdsspillere i sin trup, mens Ryan Zinglersen i Randers HK har Katrine Heindal.

- Jeg ved godt, at der ikke er en manual over dialogen mellem landstræneren og klubtrænere. Men der er alt for lidt kommunikation fra Klavs’ side. Det er ærgerligt, at vi som klubtrænere ikke får mere information om, hvordan vi kan gøre den enkelte spiller bedre, siger Ryan Zinglersen, mens hans kollega i Viborg HK, Allan Heine, ikke ønsker at dele sin opfattelse af kommunikationen fra Klavs Bruun Jørgensen.

- Ingen kommentar, siger Viborg-træneren.

Til TV 2 SPORT fortæller Klavs Bruun Jørgensen, at han ikke kan genkende billedet af den manglende kommunikation.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke ringer til landstræneren selv, hvis man synes, der er et problem.

- Så det er nyt for dig det her?

- Ja, det er det da bestemt, fortæller Klavs Bruun Jørgensen, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.

I FC Midtjylland har Helle Thomsen også flere landsholdsspillere.

- Er kommunikationen tilstrækkelig, som du ser det?

- Det vil den altid være for mig, for hvis jeg har behov for mere, eller har brug for en snak, og Klavs ikke har haft ringet til mig, så ringer jeg til ham, fortæller Helle Thomsen.

Kommunikationen i Danmark er en hel del anderledes sammenlignet med i Norge, lyder det dog fra Reidar Møistad, der tidligere har været træner for det norske junior-landshold og Norges B-landshold.

- I Norge er kommunikationen anderledes. De norske landstrænere rejser tit rundt, også til spillere i Europa, og bruger mere energi på overleveringsprocessen, især op til et mesterskab. Man involverer både klubtræneren og spillerne. Jeg kunne godt tænke mig at være en del af en overleveringsproces, siger København-træneren.