Håndbold

Av av av - se de dramatiske billeder: Kasper Hvidt tyret lige i hovedet

KIF Kolding København-målmanden blev torsdag sendt til tælling mod SønderjyskE, da han blev ramt i ansigtet af et hårdt skud.

Se den uheldige episode i videoen øverst i artiklen.

Det er med en vis risiko, at håndboldmålmænd stiller sig ind mellem stolperne og vogter. De skal selvfølgelig forsøge at standse bolden, inden den når nettet bag dem. Men fra tid til anden kan sådan en redning være ganske smertefuld.

Eksempelvis når det er hovedet eller ansigtet, der agerer bremseklods for skudforsøg, som oftest kommer med over 100 km/t. Det skete torsdag aften for Kasper Hvidt, da KIF Kolding København gæstede SønderjyskE.

Den tidligere landsholdsmålmand havde stået et glimrende første kvarter og var kun blevet passeret tre gange, da SønderjyskE's Claus Kjeldgaard brød igennem på backen og rimelig presset sendte et knaldhårdt skud afsted mod mål. 

Uheldigvis smaskede skuddet lige ind på næseryggen af Kasper Hvidt i Kolding-målet, hvorefter den rutinerede målmand faldt omkuld.

Kasper Hvidt kom på benene igen og blev hjulpet ud på bænken, hvor han efter et kort hvil fortsatte ud til tjek i omklædningsrummet.

Det tog dog ikke lang tid. Små fire minutter efter at have forladt banen, var 40-årige Hvidt nemlig tilbage igen - ikke på bænken, men i spil inde mellem målstængerne. I pausen af kampen, som gæsterne vandt med 22-19, var Kasper Hvidt dog ikke klar til interview.

Men det var målmandskollega Kristian "Nøller" Asmussen og holdets fysioterapeut Morten Bastholm til gengæld, som I kan høre nedenfor:

Efter pausen fortsatte KIF Kolding København med den tidligere landsholdsanfører i målet, som få minutter inde i anden halvleg virkelig fik pulsen op igen. Claus Kjeldgaard havde igen slidt sig fri og ikke meget ulig den uheldige situation før pausen, så sendte SønderjyskE-bagspilleren et skud af sted. Denne gang blev det dog Kasper Hvidts skulder og ikke ansigtet, der stoppede bolden.

Forsøget fik dog tændt godt op under temperamentet hos Kasper Hvidt. der ikke var glad for Kjeldgaards nærgående skud. Kolding København-keeperen kom til ro igen og fortsatte med at lukke af for SønderjyskE-skytterne kampen ud.

Se episoden og dommer Henrik Mortensens opfattelse af situationen i videoen nederst i artiklen.

TV 2 SPORT har fredag fået fat på Kasper Hvidt selv. I en SMS skriver keeperen, at han er ok.

Der har de seneste sæsoner været fokus på risikoen for hjernerystelser hos målmænd, der bliver ramt i hovedet. Det fik i mandags Skanderborg Håndbold til at iklæde deres målmænd med hjelme under træningerne.

Internationalt må sådanne hjelme dog ikke bruges, hvilket Danmarks Håndbold Spiller Forening ikke forstår - læs mere om det her.