Håndbold

Kristina Kristiansen og co. får bøde for tatovering

Niels Agesen med en af de midlertidige 'tusser' på underarmen. TV 2 SPORT / TV 2 SPORT

Nykøbing Falster Håndbold har modtaget en bøde på 10.000 kr. for at have spillet med falske tatoveringer med reklametryk fra sponsorer.

Håndboldmagasinet Kontra på TV 2 SPORT og TV 2 Play sætter onsdag 21.25 fokus på Nykøbing Falster Håndbold

Det er langt fra smertefrit at få udsmykket kroppen med tatoveringer. Hverken fysisk eller for pengepungen. Det sidste måtte Nykøbing Falster Håndbold sande, da Dansk Håndbold Forbund i denne uge udstedte en bøde på 10.000 kroner til klubben.

En dyr pris for tatoveringer, som endda blot var midlertidige.

Håndboldholdet, der i stjernen Kristina Kristiansen har en af ligaens absolut mest tatoverede spillere, har nemlig i flere kampe optrådt med falske klistertatoveringer på spillernes arme og ben med reklametryk for en af klubbens hovedsponsorer. Men det har DHF nu sat en stopper for.

- Dansk Håndbold Forbund har meddelt os, at vi ikke længere må gøre det. Vi havde ellers inden forhørt os hos Divisionsforeningen, der ikke så noget problem i det. Men det var der så åbenbart alligevel, og vi har nu fået en bøde på 10.000, siger NFH-træner Niels Agesen. 

Bøden behøver håndboldklubben dog ikke bekymre sig om. Den betaler sponsoren bag reklamestuntet nemlig:

- Vi betaler selvfølgelig bøden. Det var et sjovt projekt, som desværre ikke gik. Men derfor stopper vi ikke. Der er flere skøre projekter på vej, hvad kan jeg dog ikke afsløre endnu, siger direktør hos PriceRunner Martin Andersen.

Nykøbing Falster Håndbold har fået følgende forklaring på bøden fra DHF’s disciplinærinstans:

- Selvom tatoveringen var midlertidig, så overskrider den reglementet for reklamer. Der må gerne optræde sponsorreklamer på spillertøj, men ikke på selve kroppen hos spillere og trænere, forklarer formand Jens Bertel Rasmussen til TV 2 SPORT.

Måske en langærmet svedundertrøje så kan gøre plads til flere sponsorreklamer. Niels Agesen kan dog ikke se den store forskel på det og en midlertidig tatovering:

- Det undrer mig, at hvis jeg nu tager en langærmet trøje på, og der er tryk på den med en reklame, så er det okay. Men en tatovering er noget helt andet.

- Det viser, at vi godt vil være innovative, tage nogle chancer og prøve nogle nye ting af. Men ikke ved at overtræde reglerne. Vi troede, det var lovligt, men det viste sig ikke at være det, siger NFH-cheftræneren, der onsdag gæstede håndboldmagasinet Kontra.

Se introen til denne uges Kontra, som har fokus på netop Nykøbing Falster håndbold i videoen nedenfor: