Håndbold

Lige inden slutspillet: Randers-back ude resten af sæsonen

Randers HK må tænke alternativt i de resterende kampe for sæsonen. En vigtig brik i forsvaret er nemlig ude.

Randers HK’s Rut Jonsdottir er blevet opereret i højre skulder og kan forvente en pause på op mod syv måneder. Dermed misser hun de sidste kampe i grundspillet samt et eventuelt slutspil.

Den islandske bagspiller har været en vigtig del af Randers’ forsvar. Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen kan skaden blive en bet for kronjyderne.

- Randers har kunnet bruge hende til at dække op, så Camilla Dalby kunne få en mindre rolle forsvarsmæssigt og dermed bruge sine kræfter i angrebet. Nu skal hun pludselig også til at koncentrere sig om at stå i forsvaret, siger Trine Nielsen.

Cheftræner for Randers HK, Ryan Zinglersen, erkender også, at de skal til at se på, hvordan de klarer sig bedst uden den 25-årige islænding.

- Vi skal hjem at rode i værktøjskassen og se, hvad vi finder frem. Vi prøver forskellige ting. Vi må se, hvad der sker fremadrettet, siger Ryan Zinglersen til TV 2 SPORT efter nederlaget til København Håndbold.

Trods nederlaget er cheftræneren stadig overbevist om, Randers HK er at finde i slutspillet.

Randers’ næste kamp er i EHF-cuppen. Her skal de på lørdag et smut til Sverige og spille EHF-cup mod H 65 Höör.

For Rut Jonsdottir kan skaden meget vel betyde, at hun har spillet sin sidste kamp for Randers HK. De har til næste sæson nemlig hentet Füchse Berlin-spilleren Daniela Gustin ind, som spiller samme plads som islændingen.