Håndbold

Nye tider i Ribe-Esbjerg: Henter superveteran, grønlandsk bomber og top-keeper

Det skal være slut med bundplaceringer i Ribe-Esbjerg, som løfter budgettet til den kommende sæson og handler hos konkurrenterne

- Der er grøde i vandet herude i Esbjerg og Ribe.

Sådan siger Ribe-Esbjerg-træner Claus Uhrentholt om udsigten til den kommende sæson.

Det skal nemlig være slut med nedrykningsspøgelser og bundplaceringer. Ribe-Esbjerg HH, som lige nu kæmper for at klare frisag i Boxer Ligaen, får fra den kommende sæson boostet budgettet af en lang række lokale sponsorer, og det skal løfte det vestjyske mandskab op som en fast del af slutspilsfeltet på sigt.

- Vi har et erklæret mål om at lave et slutspilshold på den lange bane. Vi skal op og spille med om placeringerne fra seks til otte, og det skal vi helst allerede i næste sæson, siger Claus Uhrenholt til TV 2 SPORT.

For at overføre den plan fra snak til virkelighed, præsenterer vestjyderne flere nye ansigter til spillertruppen. Og det er velkendte navne, der fra den kommende sæson skal have hjemmebane i Ribe og Esbjerg.

Jonas Hansen i kamp for Team Tvis Holstebro

Søren Haagen, Jonas Hansen og Akutaaneq Kreutzmann præsenteres i dag, og der er flere på vej, fortæller Claus Uhrenholt, som er glad for i første omgang at kunne tiltrække så rutinerede kræfter.

- Søren Haagen er jo en fremragende målmand med enorm erfaring. Jonas Hansen er førstemålmand på ligaens nuværende førerhold. Og Aku Kreutzmann har spillet tre år i GOG og har en masse erfaring med der fra.

Aku Kreutzmann i GOG-trøjen

De tre profiler skifter fra henholdsvis Mors-Thy Håndbold, Team Tvis Holstebro og GOG.

Sammen med en ny målmandsduo i Søren Haagen og Jonas Hansen samt bagspilleren Aku Kreutzmann, som er tiltænkt en rolle som venstre back, får Ribe-Esbjerg også den rutinerede stregspiller Søren Tau fra Team Tvis Holstebro på lønningslisten til den kommende sæson. Kontrakterne med Rasmus Bertelsen, Morten Nyberg og Mark Nikolajsen er samtidig blevet forlænget.

- Vi har fået tilført midler fra erhvervslivet i Ribe og Esbjerg, siger cheftræner Claus Uhrenholt.

- Dem bruger vi til at tage spillere ind med erfaring. Spillere, som har prøvet at spille i slutspillet, semifinaler, pokalfinaler og Europa Cup. Dem skal vores nuværende spillere støtte sig op af.

Ud over klubbens to nuværende målmænd Sebastian Frandsen og Rasmus Lind, som skifter til Bjerringbro-Silkeborg og Team Tvis Holstebro, må Ribe-Esbjerg dog også sige farvel til højrefløjen Morten Vium, som har valgt at ophæve sin kontrakt og søge nye udfordringer.

- Der skal vi selvfølgelig have fundet en erstatning. Men som sagt skal der nok komme flere spillere ind også, siger Claus Uhrenholt.

Den tidligere Tvis- og BSV-træner understreger dog, at alt snakken om nye spillere og slutspilsambitioner er ligegyldig, hvis ikke holdet formår at overleve i Boxer LIgaen i denne sæson, hvor holdet lige nu ligger nummer 13 lige over nedrykningspladserne.