Håndbold

Polman er guld værd for Esbjerg: Utroligt, de kan holde på hende

TV 2 SPORT's håndboldekspert, Bent Nyegaard, er overrasket over, at Team Esbjerg formår at holde på hollandske Estavana Polman i endnu en sæson.

Hendes underskrift kan bogstaveligt talt være guld værd. 

Hollandske Estavana Polman har forlænget med Team Esbjerg for endnu en sæson. Ifølge TV 2 SPORT's håndboldekspert så betyder signingen, at sidste års DM-sølvvindere fortsat kan være med til at spille om medaljer. 

- Nu har Team Esbjerg et glimerende hold i forvejen, men det her betyder sådan næsten pr. automatik, at de spiller med om et dansk mesterskab. For når man har én med den X-faktor både på og udenfor banen, så spiller man i hvert fald med om medaljer i Danmark. Det ligger fast.

Overraskende forlængelse

- Jeg har ikke rigtig nogen forestillinger om, hvad Esbjerg skulle have gjort uden en Polman-forlængelse. Esbjerg har andre dygtige spillere, men det er og bliver Polman, der løfter det hele til det ekstra niveau, som Team Esbjerg har, siger Bent Nyegaard til TV 2 SPORT. 

Ført an af blandt andre Estavana Polman vandt det hollandske landshold for første gang nogensinde VM-sølv tilbage i december. Bagspilleren har spillet 74 landskampe og scoret 226 mål, og det overrasker Bent Nyegaard, at den vestjyske klub har formået at holde på hollænderen.  

- Jeg er faktisk overrasket over, at det er lykkedes dem, fordi det er en spiller, der uden problemer kunne komme til et hvilket som helst hold i Europa. At skrive et år mere med hende er fantastisk arbejdet af Team Esbjerg, Lars Frederiksen og hele ledelsen, synes jeg. Hvad grunden er til det, skal jeg ikke gøre mig klog på, men det er en usædvanlig stor, god og vigtig kontrakt for Team Esbjerg.

X-faktor på og udenfor banen

Hollænderen er i øjeblikket i gang med sin tredje sæson i Esbjerg. I indeværende sæson står hun noteret for 120 mål og ligger indtil videre nummer tre på topscorerlisten i Primo Tours Ligaen. Og ifølge Bent Nyegaard så har Estavana Polman både X-faktor på og udenfor banen. 

- Hun er en spiller, der har mange facetter i sit skud, men hun er også en, der har et godt blik for, hvor medspillerne er henne. Bortset fra, at hun defensivt ikke er noget stort, så kan hun også styre en kontrafase. Hun kan næsten alting på ekstraordinært højt niveau.

- Hvis man kigger på en anden, der har X-faktor, og som betyder utrolig meget et andet sted i Danmark, så kan man jo kigge ned til Nykøbing og se, hvad Kristina Kristiansen er blevet dernede. Der er nogle typer, der også har den der udenfor-banen-faktor, der gør, at man har med noget specielt at gøre. Sådan en er Polman også. Og så har hun jo den anden kvalitet, at hun kan tage en kamp i hånden og styre den. Og det er der heller ikke mange, der kan, siger Bent Nyegaard.